facebook

У США автор коміксів жорстоко вбив свою українську дівчину, йому загрожує смертна кара

Яна Касьян поїхала з Києва у США 2 роки тому, де зустріла Блейка Лейбела, від якого народила дочку

235130

У Лос-Анджелесі канадський автор коміксів і сценарист Блейк Лейбел жорстоко убив свою дівчину, 30-річну українку Яну Касьян, з якою у них була спільна дитина. Про це повідомляє The Washington Post.

Повністю позбавлене крові тіло жінки знайшли у спальні Лейбела в будинку на Холлоуей Драйв на заході Голлівуду. Перед смертю, що настала від травми голови, укроженку Києва катували протягом трьох днів.

Щоб зайти у квартиру, поліції довелося проломитися крізь забарикадовані двері.

Касьян лише три тижні тому народила їх спільну дитину. Незабаром після цього, 20 травня Лейбела затримала поліція, звинувативши в сексуальному насильстві над іншою жінкою. Його відпустили того ж дня під заставу в 100 тисяч доларів. Яна, дізнавшись про затримання поліції, зібрала речі та поїхала з дочкою до матері, але 24 травня пішла до Лейбела поговорити, після чого зникла.

235131


31 травня в суді Лос-Анджелеса відбулося перше судове засідання по справі. Блейку Лейбел загрожує смертна кара. Свою провину він заперечує. Його адвокат попросив суд провести психологічну експертизу – сумнівається в осудності клієнта. Якщо його визнають неосудним, то він уникне смерті.

35-річний Лейбел найбільш знаменитий своїм графічним романом “Синдром” про серійного вбивцю. Одна з сцен в коміксі страхітливим чином нагадує ту, яку він реалізував в житті – на ній зображена оголена жінка в залитому кров’ю ліжку.

Лейбела також звинувачують у сексуальному насильстві, яке він здійснив за тиждень до вбивства, але вийшов під заставу.

Канадець займався не тільки графічними романами, але пробував себе в різних починаннях, у тому числі і як сценарист для кіно, і професійний геймер. Сприяло його творчості те, що його батьки були досить заможними і забезпечували його засобами до існування. Труднощі з грошима у нього почалися лише кілька років тому після смерті матері: батько менш охоче фінансував сина.

Читайте також:  Полковник СБУ заарештований за махінації з перепустками у Донецькій області

Яна Касьян в Україні працювала в податковій інспекції і отримувала юридичну освіту. У США працювала в рекламній сфері. Обставини її знайомства з убивцею невідомі.

Зараз сім’я убитої збирає гроші, щоб повернутися в Україну і тут поховати Яну.

235132

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.