facebook

Івано-Франківcькі борці підкорили Німеччину

Минулими вихідними команда івано-франківського Спорт-клубу «Тигр» взяла участь в одному з найпрестижніших змагань Європи — NAGA Germany Grappling Championship (Чемпіонат Німеччини з Греплінгу під егідою Північноамериканської асоціації греплінгу). У змаганнях, що відбувалися в містечку Лімбург-ан-дер-Лан 28 травня, взяли участь понад 600 спортсменів з 52 клубів, що представляли 10 країн. Серед цих клубів були такі легенди бразильського джиу-джитсу як Carlson Gracie, CheckMat, Roger Gracie Academy та інші.

Tyhr

СК «Тигр» був єдиним клубом з України на змаганнях і гідно представив нашу країну на першості. Семеро юних спортсменів, наймолодшому з яких було 6, а найстаршому 13 років завоювали 15 медалей, з них 11 золотих та 4 срібні. А семирічний Андрій Дрогомирецький виборов ще й два чемпіонські пояси у категоріях «Експерт (до 25 кг)». Фінальний поєдинок за І місце у дивізіоні Gi (боротьба у кімоно) наш Андрій провів з титулованим суперником Матеосом «Пітбулем» Ферейрою, представником ChekMat Academy (Бразилія), який ще з п’ятирічного віку виступає на чемпіонатах світового рівня.

Варто зазначити, що іванофранківці боролися у двох дивізіонах одночасно (у кімоно та без кімоно), за що клуб був окремо відзначений організаторами змагань, адже більшість спортсменів виступали виключно у одному дивізіоні. Зараз триває підрахунок балів у командному рейтингу чемпіонату, і, враховуючи здобутки юних спортсменів з України, клуб може розраховувати на високі позиції у ньому.




Довідково:
Північноамериканська асоціація Греплінгу (NAGA) заснована в 1995 році. Під егідою організації відбуваються турніри з сабмішн-греплінгу та бразильського джиу-джитсу у США та Європі. NAGA є однією з найчисельніших борцівських асоціацій світу і налічує понад 200 тисяч членів. Турніри NAGA складаються з Gi (кімоно) і no-Gi (без кімоно) дивізіонів. Учасники змагань в дисципліні no-Gi змагаються за правилами, розробленими NAGA. Спортсмени, які виступають у Gi, змагаються за стандартними правилами бразильського джиу-джитсу.

Читайте також:  Завтра франківців запрошують на День кави

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.