facebook

Прикарпатцям нагадують , що при реєстрації автомобіля огляд експертами обов’язковий

Постановою КМ України №1118 від 9 грудня 2015 року передбачено, що під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортні засоби підлягають огляду фахівцями експертної служби МВС з метою звірення ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерами зазначеними в поданих власником для реєстрації документах.

thumb_news_20160211_150559_1455195959


За результатами огляду документів та транспортних засобів фахівці сервісних центрів МВС в деяких випадках вимушені відмовити відвідувачам в реєстрації чи перереєстрації транспортних засобів, оскільки документи на автомобілі містять ознаки підробки під аналогічні автівки так звані «машини-двійники», інформує СК ГУНП в області.

 

Аби не стати жертвою шахраїв майбутнім автовласникам при купівлі слід завжди звертатися за допомогою до працівників експертної служби, які працюють при кожному територіальному сервісному центрі. Саме експерти, маючи необхідні для дослідження технічні засоби, здатні кваліфіковано встановити чи відповідають ідентифікаційні знаки автомобілів записам у документах чи підроблені.

 

Для прикладу: працівниками ТСЦ МВС 2641 м.Івано-Франківська нещодавно під час перереєстрації автомобіля «Фольскваген Гольф» було виявлено, що номер кузова нанесений не заводським способом, тобто змінений шляхом перебиття. А, наприклад, автомобіль «Фольскваген Транспортер» 2013 року випуску, перебував у розшуку за вчинення дорожньо-транспортної пригоди в Управлінні патрульної поліції м.Києва. Таких і подібних прикладів є чимало.

 

Нагадуємо, що на Івано-Франківщині функціонує 3 територіальні сервісні центри МВС, в яких здійснюється обслуговування громадян незалежно від місця проживання чи реєстрації транспортного засобу.

Читайте також:  Стали відомими подробиці пожежі автомобіля у Городенці (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.