facebook

Пропаганда нелюдів: піар-шоу на мертвих дітях

Бойовики, які фальшиво шкодують загиблих дітей, з радістю відправляють їх на смерть.

“Один із найганебніших і бридких пропагандистських прийомів, який використовують як раSSєйські ЗМІ, так і спікери “ДНР” – це піар на мертвих дітях”, – про це у своєму блозі написав журналіст Денис Казанський.


«Сепаратисти час від часу демонструють невтішне горе за дітьми, які загинули в ході бойових дій, покладаючи відповідальність за їх загибель, звичайно, виключно на українську сторону. У центрі Донецька з метою пропаганди дітям навіть відкрили пам’ятник. У списку імен вказані підлітки, яким виповнилося 17-18 років.

Старалися також і в день захисту дітей. Художники намалювали зображення дитини на руїнах донецького аеропорту. Спеціально, щоб добре було видно нашим солдатам. Адже вся акція була задумана не тому, що було шкода загиблих. Вона була задумана для фотокамер. Це шоу.

У чому тут ганьба і цинізм? А в тому, що все це лише показуха, і насправді ніяких дітей ні лідерам “ДНР”, ні російським журналістам не шкода. Це легко доводиться на конкретних прикладах.

У мережі можна відшукати чимало матеріалів про те, як неповнолітні підлітки і навіть діти служать у лавах бойовиків, отримують форму і зброю і направляються в потенційно небезпечні місця, де їх можуть дістати кулі та снаряди. Ті ж самі нелюди, які фальшиво шкодують загиблих дітей і сумують перед об’єктивами телекамер, з радістю відправляють дітей на смерть.

Найвідоміший приклад, про який писали вже багато раз – Богдана Нещерет. Десятирічну дівчинку з «Алчевська» взяли в бригаду «Прізрак», де вона катається на танках і позує зі зброєю. Дівчата видали військову форму і вчать її стрільбі. Протягом 2015 роки дитина регулярно перебувала на базі бойовиків, по якій могло бути завдано серйозного удару ВСУ. Якби це сталося, Богдану б також записали в жертви «кривавої хунти», і вибили б її ім’я на пам’ятнику.

“Добрий” журналіст Геннадій Дубовой зняв про Богдану довгий сюжет про те, яка вона смілива і яка молодець. Там же присутній і тато 10-річної дівчинки.

Цей приклад далеко не єдиний. По російському телебаченню відкрито демонстрували сюжет про 15-річного Андрія Івахно, якого взяли в батальйон «Васток». При цьому 10-класник чомусь називається старшим лейтенантом.

У сюжеті йдеться, що в батальйоні служать двоє неповнолітніх. При цьому російським журналістам дають коментарі бойовики кавказької зовнішності, які явно приїхали в Донбас воювати з Росії, котрі розповідають, що хотіли б, щоб в батальйоні служило побільше «таких хлопців».

В іншій публікації, яка також виходила і на ресурсі «РуSSкая вєсна», розповідається про те, що 15-річного підлітка бойовики відправляли на підкріплення, коли виконували бойове завдання.

«Тиждень тому Андрію довелося побувати на підкріпленні під час виконання бойового завдання, але воювати не довелося. Тоді нічого страшного не сталося, почалося бомбардування, але їм вдалося подолати страх», – цитата з тексту в донецькій “Муніципальній газеті”. Там же фото дітей зі зброєю.

Та якби й убило – теж нічого страшного. Зате був би привід проклинати звірства київських фашистів і награно голосити перед телекамерами російського «Пєрвого кАнала». А місця на камені багато. Зайве прізвище висікти – справа нехитра.

«Коли гинуть діти, щось обривається всередині» – говорить один з ватажків бойовиків “ДНР” Едуард Басурін. Чи йому не знати – адже він сам відправляв неповнолітніх «ополченців» під снаряди і міни.

Бабусі ллють сльози перед телекамерами. А в цей час підлітки з автоматами вчаться стріляти і ходити в атаку під керівництвом інструкторів “ДНР”.

Більшої підлості і цинізму звичайно складно собі уявити. Абсолютне зло», – йдеться в повідомленні.

 

Читайте також:  Pfizer можуть схвалити для вакцинації дітей від п'яти років: що відомо

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.