facebook

Від чого з’являється жир на животі? Існує цілих 10 причин


Необов’язково вважати сир або солодощі єдиною причиною виникнення зайвої ваги навколо талії. Експерти з США пояснили, які ще фактори можуть впливати на ці неприємні зміни зовнішнього вигляду.

1.Пропуск сніданку.

Не має ніякого сенсу відмовлятися від першого прийому їжі протягом дня. Пропуск сніданку уповільнює метаболізм, позбавляє вас енергії і змушує в результаті набирати зайву вагу.

2.Частий прийом спиртного.

Алкоголь містить велику кількість додаткових калорій, які вважають за краще накопичуватися в районі живота. Якщо ви намагаєтеся схуднути, відмовтеся від алкоголю, що допоможе вам досить швидко побачити результат.

3.Газовані напої.

Якщо ви не можете і дня прожити без якоїсь коли, то чекайте появи зайвих кілограмів навколо талії. Газовані напої містять масу штучних підсолоджувачів, які підсилюють голодні спазми. В результаті, ви вживаєте значно більше їжі.

4.Пізня вечеря.

Коли ви в останній раз приймаєте їжу пізно ввечері, ваш організм вже не володіє достатніми силами для конвертації жиру в енергію протягом сну. Крім появи зайвої ваги на животі, звичка приймати їжу пізно також призводить до нетравлення і печії.

5.Стрес.

Якщо ви перебуваєте в постійному стресі, то значно більше ризикуєте отримати жир на животі. Гормон стресу кортизол може відповідати за скупчення вісцерального жиру в області талії.

6.Старіння.

З віком виробництво гормону ДГЕА знижується, що пов’язано з ростом запасів абдомінального або черевного жиру. Також у міру віку швидкість метаболізму сповільнюється, і це теж загрожує появою зайвих кілограмів.

7.Сидячий спосіб життя.

Найочевидніша причина появи жиру на животі, особливо в нижній його частині. Якщо робота вимагає постійного сидіння, то робіть перерви і вставайте.

Читайте також:  Відомий священик розповів чому мирянам не потрібна вервиця

8.Брак сну.

Недолік сну викликає серйозні наслідки для фігури. Якщо ви не висипаєтеся, то споживаєте, в середньому, 300 зайвих калорій в день, як показало дослідження, опубліковане в Американському журналі епідеміології.

9.Фігура у формі яблука.

При даному типі фігури відбувається скупчення жиру саме в області живота, а не на стегнах. Це генетична схильність, з якою дуже важко боротися.

10.Неправильні жири.

Високий вміст насичених жирів в формі м’яса і молочних продуктів може привести до збільшення вмісту вісцерального жиру, який переважно накопичується в області талії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.