facebook

Антикорупційний прокурор розповів про плани слідства стосовно «чорної каси» Партії регіонів

За словами Назара Холодницького, допитають близько ста осіб.
217172


У справі про так звану «чорну касу» Партії регіонів заплановано масові допити, черговість яких ще не визначено. Про це в ефірі каналу «Інтер» розповів голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Ми визначатимемося, кого зараз допитувати. Думаю, що це буде близько ста прізвищ точно, різних людей», – розповів Холодницький.

За його словами, «чорна каса» свідчить про те, що «всі – від ультраправих до ультралівих – всі брали гроші», і серед них є ті, хто і зараз «сидять далі у Верховній Раді».

Холодницький зазначив, що сам вивчає дані документи.

«Я особисто є процесуальним керівником у цій справі, я особисто допитував колишнього першого заступника голови СБУ Трепака», – розповів Холодницький.

Він додав, що Національному антикорупційному бюро допомагає американський департамент юстиції, який передав сканери для вивчення чорної бухгалтерії. Він також запевнив, що дану справу обов’язково буде розслідувано і передано до суду.

«Я зроблю все для того, щоб ця справа дійшла до суду», – заявив Холодницький.

Як повідомлялося, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак розповів, що передав до Національного антикорупційного бюро документи, які засвідчують незаконні грошові операції у рамках Партії регіонів на суму $2 млрд. За його словами, серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у тому числі найвищих судових інстанцій.

Згодом голова НАБ Артем Ситник підтвердив отримання документів. Бюро розпочало розслідування за фактом отриманих документів.

Читайте також:  Як відпочиває головний прокурор Закарпаття у нічному клубі? (відео, 18+)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.