facebook

Канікули у Франківську: 20 місць для школярів, які варто відвідати влітку

Навчальний рік позаду, попереду три місяці літнього відпочинку. Щоб канікули для дітей пройшли інформативно, цікаво та весело, батькам доведеться ретельно спланувати час і програму пізнавально-розважальних заходів. Музеї, парки розваг, атракціони, виставки, кінотеатри.
big_DSC_0899


«Галицький кореспондент» підготував добірку найцікавіших місць для проведення дозвілля школярів в Івано-Франківську.

1. Виставка найменших у світі мікромініатюр у Краєзнавчому музеї триватиме до 20 червня. Тут можна побачити роботи майстра Володимира Казаряна: караван верблюдів у вушку голки, підковану блоху, букет троянд, стеблом яких служить людська волосина, скульптури та портрети відомих людей на макових і рисових зернятках. Вхід – 25 гривень для дітей, 40 – для дорослих. Для дітей до шести років вхід безкоштовний.

виставка мініатюр

2. Костел Непорочного зачаття Діви Марії, а нині – Музей мистецтв Прикарпаття на майдані Шептицького вважався найстарішою будівлею Івано-Франківська. Саме у цій унікальній споруді покоївся прах засновників міста – Андрія Потоцького, його дружини Анни Рисінської та їхнього старшого сина Станіслава Потоцького. Родинна усипальня була непорушною до 1965 року. Як зазначають історики, під час ремонту приміщення саркофаги були розбиті, а кістки передані в медичний інститут як наочне приладдя. У музеї можна переглянути цікаві експозиції творів мистецтва, які періодично змінюються.

музей мистецтв3. В екологічній станції на вулиці Набережній діти матимуть змогу побачити різноманітних тварин, птахів та риб. Тут є кролі, хом’яки, морські свинки, шиншили, папуги та багато іншого. Крім того, проводяться гуртки та майстер-класи, де школярі зможуть знайти справу до душі, навчитися працювати з природним матеріалом, реалізувати творчі здібності.

екологічна станція Набережна4. Екологічна станція на вулиці Ленкавського є осередком екзотики. Тут можна побачити змій, скорпіонів, жаб, павуків та інших не типових для нашої місцевості тварин і рослин. А ще тут діють різноманітні гуртки для дітей та молоді.

Читайте також:  В Україні деякі школи скорочують канікули: де і коли 24 грудня 2021 | 19:07

5. Планетарій «Кіносфера» у Краєзнавчому музеї – це сферичний театр, де відвідувачі зможуть подивитися на зоряне небо, здійснити подорож Всесвітом та ближче познайомитися із планетою Земля. Перегляд відбувається всередині сфери, тут можуть розміститися 30 дітей або 20 дорослих. Тривалість перегляду 30-40 хвилин, вартість – 20 гривень без урахування вхідного квитка до Краєзнавчого музею.Планетарій пересувний, тому краще попередньо узгодити дату візиту.

планетарій6. У парку Шевченка є нагода покататися на різноманітних каруселях, як-от «чортове колесо», паровозик, ланцюжки, автомобілі тощо. Тут можна знайти розваги відповідно до віку дитини та її вподобань. У вихідні дні вартість квитка буде вищою, ніж у будні. Неподалік розміщений альпінпарк із двома трасами. На міському озері можна поплавати на човнах і катамаранах. Це буде зацікавим як для молодших, так і для старших школярів.

парк атракціонів

7. Аквапарк та Льодова арена розміщені на вулиці Довженка. Година в аквапарку для дітей обійдеться у 75 гривень у будній день та 85 – у вихідний. У приміщенні є різноманітні гірки, кілька басейнів, лазня, джакузі. Окрім розваг, тут можна записатися на уроки плавання та аквафітнесу. На Льодовій арені можна покататися на ковзанах. У будні дні для дітей це коштує 60 гривень, у вихідні – 70 гривень за годину.

льодова арена

8. Музей професій родини Романа Фабрики на вулиці Київській відчинений щодня. Тут можна дізнатися про 150 різних професій, якими володіла родина пана Романа за останніх 200 років, перелік їх висить у рамочці. Вхід у заклад безкоштовний, та, за бажанням, можна поповнити БАНКу власника, залишивши йому кілька гривень на розвиток закладу.

музей професій

9. У ТРЦ «Велес» на Вовчинецькій безліч розваг. Тут можна пограти в боулінг, подивитися фільм чи мультик, покататися на роликах, пограти на ігрових апаратах, позмагатися у грі в теніс, постріляти в тирі та багато чого іншого. Ціни на кожен атракціон різні.

Читайте також:  Весняні канікули у школах України 2023: коли та скільки відпочиватимуть учні

велес центр10. Театр ляльок ім. М. Підгірянки на вулиці Незалежності працює у вихідні дні, каса – щодня, окрім понеділка, з 16-ї до 18-ї години. Репертуар театру постійно доповнюється новими казками та історіями для малечі. Вартість вхідного квитка становить від 20 до 35 гривень.

театр ляльок

11. В анатомічному музеї Івано-Франківського медичного університету на площі Шептицького представлено понад тисячу експонатів. Загалом він займає чотири зали та підвал, де у шести спеціальних ваннах зберігаються 23 трупи людини. Поряд з людськими препаратами на стінах музею висять репродукції шедеврів живопису, які пов’язані з анатомією. Таку експозицію буде корисно відвідати тим старшокласникам, які планують стати медичними працівниками.

анатомічний музей

12. Музей електрифікації Прикарпаття на вулиці Індустріальній відкритий у 2010 році до 80-ліття ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Тут зібрана вантажна електротехніка, фотографії та документи, які висвітлюють історію електрифікації Івано-Франківська та розповідають про життя колективу енергетиків. У закладі можна побачити старовинні лічильники, зразки уніформи енергетиків 60-70-их років. Попередній запис за телефоном: 59-42-64.

музей електрифікації13. Музей Небесної сотні розміщений на вулиці Коновальця, неподалік від центру міста. Головним експонатом є 30-метрове панно із зображенням загиблих героїв Небесної сотні. Тут зібрані бойові трофеї, саморобна зброя, щити, каски – це речі з Майдану, які пройшли «бойове хрещення».

музей Небесної сот

14. Геологічний музей розташований на вулиці Карпатській, в головному корпусі технічного університету нафти і газу, і займає площу 550 кв.м. Тут представлена унікальна експозиція корисних копалин України, Прикарпаття, мінерали, коштовні камені. У 2007 році він отримав статус національного надбання.

геологічний

15. Музей-меморіал «Дем’янів Лаз» відчинений з понеділка до суботи з 10-ї до 17-ї години. Це місце масових розстрілів в’язнів із тюрм НКВС, тут можна побачити усі жахіття сталінських репресій періоду 1939-1941 рр.

Читайте також:  "Била і тягала за волосся" - у школі побили вчительку

дем лаз16. Музей визвольної боротьби ім. С. Бандери розміщений на вулиці Тарнавського. Улітку тут буде відкрито дві виставки: до Дня незалежності та виставку робіт політв’язнів. Заплановано також презентації книг та круглі столи. А ще відвідувачів запрошують на цікаву акцію «Нічні прогулянки по музею». Вартість квитка для дітей та студентів – 4 гривні.

музей визвольної боротьби

17. Боулінг буде цікавий як для молодших школярів, так і для старшокласників. Основне у грі – збити максимальну кількість кеглів і, відповідно, набрати якомога більше очок. Одночасно грати можуть кілька учасників. У ТРЦ «Панорама Плаза» гра обійдеться від 55 гривень у будні дні, у вихідні – дорожче.

IMG_0667

18. Яке літо без перегляду найновішого мультфільму у кінотеатрі? Тим паче влітку на дітей та підлітків очікують кілька прем’єр: «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя 2», «Блінкі Білл», «Сезон полювання: Байки з лісу», «У пошуках Дорі», «Великий дружній велетень», «Льодовиковий період: Курс на зіткнення», «Секрети домашніх тварин», «Мисливці за привидами», «Дракон Піта», «Кубо і легенда самурая».

кінотеатри люмєр

19. Про героїчну професію рятувальника діти мають змогу дізнатися, відвідавши виставку-музей Пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС в області на вулиці Франка. Тут розмістився кінно-бочковий хід, що був на озброєнні у пожежних Станиславова до 1924 року. А ще тут можна побачити засоби гасіння пожежі, обладнання, перші пожежні автомобілі та багато інших цікавинок з історії виникнення пожежних бригад.

музей ДСНС

20. А ще віднедавна в Івано-Франківську можна поганяти на картах. Імпровізовану трасу поруч з Льодовою ареною облаштували любителі швидкої їзди. Проїзд одного кола коштує 20 гривень, а 3 хвилини їзди обійдуться у 70 гривень. Картодром функціонує щодня з 10:00 до 21:30 (без вихідних). За кермо можуть сідати діти від 10 років, з ними працюють інструктори.

картинг

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.