facebook

На Прикарпатті депутата сільради оштрафували на 84 тисячі гривень за браконьєрство

Днями Надвірнянський районний суд виніс вирок у справі депутата Небилівської сільської ради шостого демократичного скликання, якого обвинувачували у незаконному вилові риби.

thymallus_thymallus


6 жовтня 2013 року депутат Небилівської сільради у селі Пасічна Надвірнянського району за допомогою поплавцевої вудки виловив з Бистриці Надвірнянської шість рибин харіусу Європейського.

 

Своїми діями чоловік спричинив збитки державі на суму 84 000 гривень. Харіус європейський відноситься до категорії вразливих видів природоохоронного статусу і занесений до Червоної книги України.

 

У суді депутат своєї провини не визнав. Стверджував, що жодної риби в річці не зловив. Не знає, як виглядає Харіус європейський, а рибу, у вилові якої його звинувачують, викинув незнайомий йому рибак, тікаючи від працівників рибоохорони.

 

Незважаючи на невизнання депутатом своєї вини, його вина повністю доводиться показами свідків події. Суд визнав чоловіка винним та призначив 1700 гривень штрафу з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

 

Також чоловік сплатить 84 000 гривень шкоди, заподіяної навколишньому середовищу.

Читайте також:  Відомий актор родом із України підтримав війну Росії та попрощався з мамою із Чернівців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.