facebook

Президент FIFA: Чемпіонат світу 2018 року точно відбудеться в Росії

Президент FIFA Йозеф Блаттер заявив, що чемпіонат світу з футболу 2018 року точно відбудеться в Росії.
1598318



“Останнім часом почастішали випадки втручання політиків у спорт в Африці, Європі, Південній Америці. Тому я наполіг, щоб виконком FIFA прийняв резолюцію, що забороняє загальноцивільній владі брати участь у футбольних справах.

Спочатку три-чотири місяці говорять про бойкот ЧС-2022 в Катарі, тепер в Європарламенті заговорили про бойкот ЧС-2018 у Росії – це пряме втручання в спорт.

Чемпіонат світу відбудетьсяв Росії в 2018 році, це точно. А бойкот спортивних заходів ще ніколи не допомагав вирішенню політичних ситуацій. Навпаки, ЧС-2018 здатний допомогти стабілізації ситуаціїв регіоні. Упевнений, що футбол сильніший відбудь-якого іншого руху.

Якщо поглянути на геополітичну карту, на Афганістан, Ірак, Сирію, Палестину – у всіх цих країнах зараз грають у футбол. У Сирії дуже складна ситуація, але її збірна юніорів до 17 років відібралась на фінальний турнір чемпіонату світу. Футбол – шановна гра, яка об’єднує людей і продовжить об’єднувати на ЧС-2018”, – наголосив Блаттер.

Раніше СПОРТ bigmir) net повідомляв, що Президент України Петро Порошенко висловився на користь бойкоту ЧС-2018 в Росії.

Відзначимо, що Голова комітету спорту в Бундестазі Франк Штеффель вважає, що ЧС – 2018 неможливо проводити в РФ до настання миру на території України.

Читайте також:  «Назавжди у серці»: італійці відзначили Андрія Шевченка пам’ятною нагородою (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook