facebook

У “ДНР” заявили, що готові до переговорів із Савченко при наявності у неї відповідних повноважень

Савченко вважає необхідним прямий зв’язок з “ЛНР” і “ДНР” і готова до таких переговорів особисто


166635

Самопроголошена “Донецька народна республіка” готова до прямого діалогу з народним депутатом України Надією Савченко, якщо у неї будуть відповідні повноваження. Про це заявив так званий представник “ДНР” на засіданнях контактної групи щодо Донбасу в Мінську Денис Пушилін, передають “РИА Новости”.

“Дуже дивно, що саме у Савченко виникли такі думки, що потрібен діалог, що необхідно розмовляти з Донбасом, стріляти марно і все інше. Тому якщо у Савченко будуть необхідні повноваження, ми готові з нею розмовляти”, – заявив Пушилін.

Нагадаємо, Савченко вважає, що необхідним є прямий зв’язок з “ЛНР” і “ДНР”, і готова до таких переговорів особисто. Савченко представила на прохання журналіста три кроки, які, на її думку, можуть знизити або й зовсім зняти напруженість на Донбасі.

Як повідомлялося, “нормандська четвірка” підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Нагадаємо, що у форматі “нормандської четвірки” на рівні лідерів і глав МЗС Німеччини, Франції, України і Росії вирішуються питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Зустрічі у такому форматі започатковано в червні 2014 р. під час святкування річниці висадки союзників і відкриття другого фронту під час Другої світової війни в Нормандії. Відтоді група в тому чи іншому вигляді зустрічалася понад два десятки разів.

Читайте також:  У Зеленського сказали останнє слово про субсидії. Мільйони українців отримають

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.