facebook

Мохаммед Алі був батьком дев’ятьох дітей

Американський боксер Мохаммед Алі помер 3 червня о 21:10 від септичного шоку, що виник “з невизначеної природної причини”. Боксер – точно не приклад ідеального сім’янина – чотири шлюби, дві позашлюбних дитини.

703147_1_w_300_lq




Проте, старша дочка Лейла, згадуючи батька, каже:

Він ставився до будь-якої незнайомої дитини так, як і до нас – показуючи всю свою любов. Він був люблячим батьком. Дав нам все, чого ми хотіли. Тепер, коли у мене є свої діти, я розумію, що він нас балував. Все, що я пам’ятаю – він постійно обіймав і цілував нас і давав все, що нам заманеться. Тільки для того, щоб побачити усмішку на обличчі дитини”.

Напевно, такі слова про себе мріяв би почути кожен батько. Сайт fathersclub зробив добірку тих висловлювань Алі, які підійдуть усім, хто виховує дітей.

Про своє батьківство

Я намагався бути одночасно і кращим боксером світу і хорошим батьком. І як боксер, я завжди бачив зворотній зв’язок. Але тут все інакше. Батьки часто не знають правильно вони виховують дітей чи ні. Поки діти не виростають і змінити що-небудь вже неможливо. Але навіть при тому, що я помилявся як батько, я все одно дуже пишаюся усіма своїми дітьми. Їм нелегко було знайти свій шлях з таким суперечливим і публічним батьком, як я.

Про те, як надихати дітей

Неможливо – це тільки велике слово, кинуте маленькими людьми, яким легше просто жити в своєму світі, а не намагатися досліджувати або міняти його. Неможливо – це не факт. Це просто точка зору. Це не декларація, а можливість. Це ніщо.

Про вплив дітей

Саме діти змушують почати життя спочатку.

Читайте також:  Пeнсiонeри до кінця не можуть повірити в цю новину: Зелeнський зрoбив їм сюрпpиз

Про дорослішання

Якщо чоловік в свої 50 років дивиться на світ так само, як дивився і в 20, значить він 30 років прожив даремно.

Про приховані можливості

Якщо з запліснявілого хліба зробили пеніцилін, то і з тебе точно можна щось зробити.

Про благодійництво

Допомога іншим людям – це твоя орендна плата за місце на цій планеті.

Про уміння жити

Живи кожен день, як останній. Тому що колись це стане правдою.

Про уміння піднятися

Або на рингу, або поза ним, немає нічого поганого в тому, щоб впасти. Погано залишитися лежати.

Про наполегливість

Коли тобі потрібно піднятися на гору, то заважає не її висота. Заважає камінчик у взутті.

Про ціну помилки

Коли ти маєш рацію, про це потім ніхто не згадує. Коли помиляєшся, цього ніхто не забуває.

Про уміння мовчати

Коли не знаєш, що відповісти, мовчання може виявитися золотим.

Цікаво, що у Алі сім дочок і два сина. Першою дружиною Мохаммеда була офіціантка Сонджі Рой. Пара одружилася через місяць після першої зустрічі, пише Вікіпедія. Наставники Алі з “Нації ісламу” були стурбовані його шлюбом з немусульманською жінкою і призвели його до вибору між релігією і дружиною. У січні 1966 року пара офіційно отримала розлучення.

17 серпня 1967 року Алі одружився на Белінді Бойд, яка незабаром після весілля прийняла іслам і поміняла своє ім’я на Халіла Алі. У пари було четверо дітей: дочка Маріюм (рід. 1968), дочки-близнюки Джаміла і Рашида (рід. 1970) і син Мохаммед Алі-молодший (нар. 1972). У середині 1970-х у пари стали псуватися стосунки. Це відбувалося через величезну кількість прихильниць, які переслідували Мохаммеда. Однією з них була Вероніка Порш – фотомодель, яка знімалася для плаката бою Алі проти Джорджа Формана. Вона була в Заїрі під час підготовки Мохаммеда до поєдинку, і у них почався роман, навіть незважаючи на те, що дружина Алі в цей момент також перебувала в таборі. Влітку 1977 року Халіла і Мохаммед розлучилися, після чого вінодружився на Порш. На момент весілля наречена була вагітна, а також у пари вже була дитина – дочка на ім’я Хана (рід. 1976). Їх друга дочка Лейла Алі (рід. 1977) в майбутньому стала абсолютною чемпіонкою світу з боксу. У 1986 році Алі і Вероніка розлучилися.

19 листопада 1986 року Алі одружився на Іоланті Вільямс, з якою вони були друзями з часів його юності. Пара усиновила п’ятирічного Асаада Аміна (рід. 1981). Асаад також вирішив пов’язати своє життя зі спортом, він став бейсболістом. Крім цього, у Алі є дві позашлюбні дочки:Мія (рід. 1972) і Калію (рід. 1974).

Читайте також:  Неадекватний батько вистрілив у сина з рушниці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.