facebook

В Солотвині відкрили оновлений дитячий майданчик

Веселі пісні та вірші про садочок лунали 7 червня в дошкільному навчальному закладі «Струмочок» в селищі Солотвин, Богородчанського району.

1464677296_55a895d2205c8-fd3a964-dsc047471-e1464640124114


А виступали маленькі артисти з приводу довгоочікуваного свята – відкриття оновленого дитячого майданчика.

 

Радіти було чому, адже на подвір‘ї дитячого садочка більш, ніж удвічі, збільшилася кількість різного роду ігрових об‘єктів, а ті, що були, стали настільки оновленими, що важко було їх впізнати.

 

Привітати дошкільнят та їхніх батьків з цим святом прибули заступник голови районної державної адміністрації Василь Поштарюк, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Іван Дрогомирецький, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Василь Римарук, виконувач обов‘язків голови селищної ради Наталія Тютюник, головний інженер ДП «Солотвинське державне лісове господарство» Степан Мізерак. І, звичайно, як годиться в таких випадках, на відкриття майданчика був запрошений парох Церкви Різдва Пресвятої Богородиці о.Дмитро Фуфалько, який освятив свяченою водою всі каруселі-балансири-гойдалки, а також великих і малих учасників свята.

 

Відновлення дитячого майданчика відбулося завдяки реалізації міні-проекту, автором та ініціатором якого виступила депутат районної ради Вікторія Римарук. Депутатами селищної ради цей проект був підтриманий і завдяки співфінансуванню за рахунок коштів місцевого бюджету та батьків маленьких вихованців реалізований.

 

За 10 тисяч гривень, які виділила селищна рада, були придбані карусель та балансир, за кошти батьків полагоджено і відновлено старі каруселі, гірки та гойдалки. За сприяння Ігоря Клоса «Солотвинський держлісгосп» надав деревні матеріали, щоб можна було власноруч зробити альтанку, пісочницю та лавочки. Пружинні балансири подарував депутат обласної ради, голова бюджетної комісії Микола Палійчук. Значну допомогу в реалізації проекту надали депутати районної ради – заступник голови ОДА Ярослав Паранюк, начальник служби у справах дітей РДА Василь Римарук, приватний підприємець Микола Гоцанюк.

Читайте також:  Парочка зайнялася сексом на дитячому майданчику біля житлових будинків: “Без сорому, на очах у перехожих”

 

Місцеві підприємці Богдан Возний, Андрій Туранський та Василь Паливода також не залишилися осторонь і допомогли у забезпеченні багатьма будівельними матеріалами.

 

Суттєву знижку на придбання каруселі надало державне підприємство «Карпати»і здійснило безкоштовно її монтаж. Місцеві майстри збудували альтанку, пісочницю, лавочки, провели зварювальні роботи, полагодили вже існуючі об‘єкти. Це – Іван Говгера, Василь Максимів, Віталій Римарук, Ярослав Купчак, Мирон Яцків, Іван Костишин і Андрій Кобзей. Працівники дошкільного закладу під керівництвом завідувача Ольги Геник за короткий проміжок часу облагородили територію, цікаво все розфарбували і навіть встигли підготувати дітей до виступу.

 

«Як бачимо, до реалізації цього проекту було залучено чимало людей. Без них не було би, мабуть, і половини всіх цих робіт, – розповідає ініціатор проекту Вікторія Римарук. – Щиро дякую всім тим, хто долучився до відновлення дитячого майданчика і до організації його урочистого відкриття».

 

Свято закінчилося, дорослі повернулися до справ, а на самому майданчику продовжувалося свято: лунав дитячий сміх, продовжувались ігри та розваги. І кожному, хто долучився до створення цього неймовірного заходу було зрозуміло: радість в очах дітей – насправді те, заради чого варто жити й працювати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.