facebook

Прикарпатці зможуть безкоштовно спробувати себе в програмуванні

З 13 червня протягом тижня бажаючі учні зможуть впродовж 5 днів безкоштовно спробувати себе у програмуванні.

500141684454fc960945f54f5ea7f36b

Захід відбудеться завдяки підтримки Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка таInnovations Development Foundation на базі ВПУ №21.
Крім того, з вересня у ВПУ №21 започатковується програма підготовки програмістів.
«Ми започаткували таку програму в училищі та хочемо зламати стереотип що ПТУ – це другий сорт. Але ми хочемо, щоб діти не помилились з своїм вибором, тому з 13 червня  в ВПУ №21 діти будуть мати можливість 5 днів безкоштовно спробувати повчитись і якщо їм сподобається – вже з вересня навчатись тут програмуванню,



– зазначив автор програми “Школяр-програміст”, директор Innovation Development Foundation Сергій Іщеряков.Без допомоги Юрія Дерев’янка як депутата і фінансової допомоги Фонду ми б нічого не зробили. Добре що ситуація в країні змінюється, і є люди які готові допомогти».
Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко зазначив, що на сьогодні уже близько 450 учнів навчаються в спеціалізованих з програмування класах  – у Києві, Івано-Франківську, Львові, Одесі та Дніпропетровську, де був запроваджений проект «Школяр-програміст».
За словами Дерев’янка, ця програма інтенсивна та унікальна, тому вона дасть змогу за короткий період часу підготувати десятки тисяч дітей.
«Школяр-програміст» – це програма, яка в минулому році була впровадження Міністерством освіти, щоб учні мали змогу здобути знання з програмування, отримати сертифікати всесвітньовідомої компанії «Oracle» та знайти високооплачувану роботу, де отримуватимуть зарплату від 1000 доларів, – наголосив Дерев’янко.Ми хочемо щоб наші діти могли отримати знання які дадуть можливість не тільки заробляти великі кошти, а й відчути себе повноцінною частиною суспільства».
Директор ВПУ №21  Михайло Баб’як наголосив, що в цьому році планується набрати 50 учнів – випускників 9 класів з різних куточків області.
Нагадаємо, проект «Школяр-програміст» стартував у 2015 році завдяки спільним зусиллям автора програми Сергія Іщерякова, народного депутата Юрія Дерев’янка та Міністерства освіти і науки України. Для  учнів 10-11 класів було затверджено навчальні програми інформаційно-технологічного профілю. Сергій Іщеряков спершу навчав вчителів, щоб вони могли в повному обсязі навчити дітей програмування мовою «Java». Зараз вони викладають у школах Івано-Франківська, Києва, Львова,Одеси та Дніпропетровська.

Читайте також:  Антирейтинг: 10 найбільш гучних корупційних скандалів Прикарпаття за 2015 рік

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.