facebook

Бойовики за допомогою “Градів” хочуть відтіснити сили АТО за Сіверський Донець, – Тимчук

Російсько-терористичні війська припинили “імітувати” дотримання Мінських угод і протягом останніх діб відкрито використовували для обстрілу позицій українських військ ствольну артилерію і РСЗВ

im578x383-384654225


Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук.

Зокрема, в районі Бахмутськой траси терористами були використані БМ-21 “Град” (відзначена робота 2-х РСЗВ). Також противник вів обстріли з 120-мм мінометів, танків, гаубиць Д-30 і САУ 2С1 “Гвоздика”. Основна частина обстрілів проведена на Донецькому і Приморському напрямках (н.п. Авдіївка, Дослідне, Новотроїцьке, Орловське, Чармалік). Також більше 5-ти обстрілів із стрілецької зброї і важкого піхотного озброєння зафіксовано на Артемівському напрямку, де терористи намагалися змусити українські підрозділи відійти від займаних ними передових позицій.

Окрім обстрілів, формування російсько-терористичних військ зробили спроби наступальних дій. Зокрема, після обстрілу в районі н.п. Опитне група терористів чисельністю до взводу за підтримки мінометів атакувала передові позиції українських військ. Бойове зіткнення тривало більше 6-ти годин, після чого бойовики відійшли на вихідний рубіж.

Триває процес посилення основних тактичних угруповань російсько-терористичних військ в районі н.п. Горлівка і на Луганському напрямку, де ситуація протягом 3-х останніх діб отримала стійку тенденцію до погіршення. Зафіксовано як мінімум 2 цільових конвої постачання, прибулих з боку Алчевська та Лутугіне (всього 34 транспортні одиниці, в основному з боєприпасами), а також перекидання бандформувань на рубіж Фрунзе – Сміле (всього до 300 осіб, 12 танків і 8 ББМ, в доповнення до тих формуваннь, які були підтягнуті сюди раніше через Стаханов).

Частина Горлівського угруповання російсько-терористичних військ зосередилася на рубежі Дружба – Зайцеве, низка формувань сконцентрувалися в південно-західній частині Горлівського виступу, зайнявши “нависаюче” положення над Авдіївкою. Район Горлівка – Єнакієве – Ясинувата щільно прикривається бойовиками засобами ППО (зокрема російські ЗРК “Панцир-С1”, до 6 одиниць).

Читайте також:  Ліванці тренують донбаських терористів і найманців до вуличних боїв

На даний момент чітко проглядається прагнення командування російсько-терористичних військ повністю відтіснити українські війська на Луганському напрямку за Сіверський Донець і захопити ряд плацдармів. Крім того, противник намагається відвернути увагу і зусилля українського командування відразу на кілька ділянок (Приморське напрямок, ділянки південь від Донецька).

Триває перекидання за “південним маршрутом” (Іловайськ і Старобешеве) матеріально-технічних ресурсів, а також живої сили і бойової техніки для зосереджених в Донецьку і південніше даного населеного пункту формувань російсько-терористичних військ. На ділянку на південь від Донецька протягом останніх 3-х діб здійснено перекидання окремої бронегрупи бойовиків (11 одиниць броньованої техніки, включаючи 5 танків).

У районі н.п. Докучаєвск за раніше зафіксованою тактичною групою російсько-терористичних військ формується ще одна батальйонна тактична група (БТГ). Частина сил і засобів з її складу (16 танків і 10 ББМ) вже розгорнуто у другому ешелоні. Йде перекидання для даної БТГ мінометних і протитанкових підрозділів, засобів ППО (до 6 одиниць ЗРК “Стріла-10М”, які прикривають в основному базову ділянку). Бронетехніка ретельно маскується. Також в даному районі відзначається наявність підрозділів радіотехнічної розвідки, БПЛА та глибинної розвідки (спецназ).

На Приморському напрямку терористи відпрацьовують взаємодію між своїми артилерійськими і мінометними підрозділами, заодно намагаючись завдати вогневе ураження українським підрозділам, які обороняли рубіж Павлопіль – Широкіне. В районі північніше н.п. Новоазовськ і Безіменне бойовиками зосереджена значна кількість транспортних засобів (43 одиниці), противник готується до маневру силами і засобами на цій та сусідній ділянці.

джерело espreso.tv

Шукайте деталі в групі Facebook