facebook

Ніч у зоні АТО: дев’ять обстрілів, один бій

Українські військові відбили атаку сепаратистів на Водяне.

1598719




У ніч на 22 березня в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано 9 обстрілів й одне бойове зіткнення.

Про це повідомили в прес-центрі АТО.

Наголошується, що сепаратисти обстріляли Сокільники, Станицю Луганська і Трьохізбенку. Вогневих уражень зазнали також селища Піски й Опитне.

“А з першої години ночі більше півгодини в районі Водяного тривало бойове зіткнення. Бійці АТО утримали позиції й успішно відкинули сили ворога”, – йдеться в повідомленні.
Також не вщухають мінометні обстріли на маріупольському напрямку.

“Зокрема, російсько-терористичне угруповання 40 хвилин вело вогонь з 120-міліметрового міномета по селищу Широкине. Водночас в районі Маріуполя спостерігається активність повітряної розвідки противника. Наші сили протиповітряної оборони виявили безпілотники над Зорею, Кальчиком, Талаківкою, Касянівкою”, – повідомили в штабі.

Зазначається, що загалом за ніч з 20 до 24 години ворог 6 разів порушував режим припинення вогню, ще 4 випадки зафіксовано з півночі до 5 ранку.

Раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала обстріли важким озброєнням на Донбасі, незважаючи на заяви сторонами про його відведення.

Напередодні Росія звинуватила Київ у порушенні мінських домовленостей в частині відведення важких озброєнь. На думку МЗС РФ, про це свідчить відео агентствa Reuters.

Відповідно до показаних кадрів батальйон Азов використовував гаубиці Д-30 калібру 122 мм, дальність стрільби яких становить 22 км.

Міністерство закордонних справ України спростувало заяву російських колег про те, що українська сторона нібито використовує гаубиці Д-30 в районі села Широкине.

У МЗС заявили, що українська сторона ще 7 березня відвела важку артилерію, зокрема гаубиці Д-30, від лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте також:  Терористи підірвали українських військових на "Бахмутці": 3 загинули, 4 поранені

Шукайте деталі в групі Facebook