facebook

Винуватцям ДТП у Костянтинівці загрожує до 10 років в’язниці

Справу передадуть до суду до 1 квітня.

1598717




Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що підозрювані в ДТП в Костянтинівці були п’яними і їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це він сказав в ефірі “5 каналу”.

Матіос нагадав, що двоє підозрюваних поки що затримані, і зазначив, що на момент затримання після ДТП вони перебували в стані алкогольного сп’яніння.

За словами прокурора, є в трагедії і вина командира, який був у БМД, і водія, який керував бойовою машиною.

“Вони порушили статутні вимоги, якими заборонено пересування військової техніки на гусеничному ходу в населеному пункті, вони вжили алкогольні напої, вони скоїли ДТП, внаслідок  якої загинула людина і були травмовані люди”, – сказав він.

Крім того, військовий прокурор повідомив, що зараз триває службова перевірка в частині, з розташування якої виїхала БМД.

“До 1 квітня обвинувальний акт буде в суді. Ми встигаємо провести автотехнічну експертизу, дві психіатричних експертизи, експертизи потерпілих, оголосити кінцеву редакцію підозри і направити його до суду”, – сказав він.

Нагадаємо, що в Костянтинівці Донецької області 16 березня БМД українських військових наїхала на жінку з двома дітьми, внаслідок чого загинула 7-річна дівчинка.

Жителі міста зібралися на мітинг, щоб висловити вимогу до української армії залишити межі Костянтинівки.

Місцеві жителі палили шини в гуртожитку, де живуть військові ЗСУ, та били скло.

Читайте також:  Закарпатський прикордонник не взяв 1000 євро хабаря

Шукайте деталі в групі Facebook