facebook

Радник голови СБУ повідомив про переговори про звільнення 25 заручників

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що українська сторона веде переговори щодо якнайскорішого звільнення 25 українських заручників на Донбасі.

A4613286-667A-4147-A445-B1CB22FB34CE_w640_r1_s

«Ми готові до різних компромісів, зараз обговорюється формула 25 на 50», – сказав він в інтерв’ю телеканалові ICTV, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Київ докладає максимум зусиль для визволення полонених. «Ми зробимо все, щоб найближчим часом 25 наших заручників були звільнені», – сказав Тандіт.

Останнім часом у переговорах про звільнення полонених на Донбасі не вдавалося досягти поступу. Проросійські сепаратисти і Росія, яка їх підтримує, вимагають спершу «загальної амністії» для всіх бойовиків.

За повідомленнями, нині в полоні бойовиків на Донбасі перебуває 112 осіб.

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у зв’язку з цим звернулася до нинішнього голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра з закликом посприяти звільненню заручників, ситуація з якими, за її словами, останнім часом тільки погіршується, частина їх зазнає відвертих катувань.

Читайте також:  Російські окупанти масово хочуть втекти додому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.