facebook

Аналітик пояснив, що подорожчає вслід за тарифами на газ і тепло

Внаслідок зростання вартості енергоносіїв на українців чекає подорожчання у сфері послуг, оскільки власники та орендатори офісних приміщень захочуть відбити гроші, витрачені на оплату опалення.

696862


Таку думку в коментарі сайту “24” висловив економіст Олександр Охріменко.

За словами експерта, опалення буде дуже сильно “давити” на сферу послуг: оренда офісів, інших приміщень, ресторани, кафе. Усім треба буде “відбити” вартість опалення.

З магазинами не знаю, що буде. Вони розраховувались на великі площі, обігрівати багато. Напевно, десь зменшать кількість магазинів. А ті, що залишаться — піднімуть ціни, однозначно. Не може ж магазин в збиток працювати. У нас пряма залежність: дорожчає газ, електроенергія — дорожчає все,
— уточнив Охріменко.

За словами економіста, кожна навіть маленька майстерня, по ремонту будь-чого, змушена буде підняти вартість своїх послуг.

“Перукарня — ви ж не ходитимете взимку туди, де немає опалення? А там ще й нормальне освітлення треба, і тепла вода. А ціну за все це доведеться включити у вартість послуги. Те ж саме — ремонт автівки. А якщо дорожче цей ремонт, то і таксі скажуть — а нам же треба його теж у ціну включити”, — пояснив Охріменко.

Збільшення цін почнеться влітку, каже експерт, а восени — буде різке подорожчання.

У нас так буває, що “перегинають палку”: було на одному рівні, а потім — раз, і підняли ціни вдвічі-втричі,
— нагадав він.

Нагадаємо, у квітні Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яким ціна газу буде єдиною для всіх побутових споживачів — 6879 гривень за тисячу кубометрів.

Читайте також:  Віддаємо третину пенсій і зарплат! У Зеленського жорстко звернулися до українців. Виходу немає!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.