facebook

Проти соратника Яценюка у Швейцарії порушено справу за хабар – нардеп

Миколу Мартиненка підозрюють в отриманні хабара в розмірі 30 мільйонів франків.

1598755




У Швейцарії порушено кримінальну справу проти нардепа від “Народного фронту” Миколи Мартиненка.

Про це повідомив депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Лещенко.

“Підтвердження цьому я отримав від Генеральної прокуратури Швейцарії”, – зазначив він.

“Враховуючи те, що кримінальні справи у Швейцарії є секретною інформацією, у цьому листі завуальовано, але водночас досить однозначно підтверджується справа проти Мартиненка”, – додав Лещенко.

Лещенко наводить переклад листа посла Швейцарії в Україні та Молдові.

“Офіс Генерального прокурора Швейцарії з 2013 року здійснює кримінальне розслідування проти українського громадянина за підозрою у хабарництві (стаття 322 абзац 2 кримінального кодексу Швейцарії). На цей момент ми не можемо надати вам більш детальну інформацію з цього приводу.

Зверніть увагу, що, як правило, робота офісу Генерального прокурора Швейцарії є конфіденційною. Ніколи ми не розкриваємо назви компаній та осіб, які можуть бути частиною наших процедур”, – йдеться в листі.

За словами Лещенка, Мартиненко підозрюється в отриманні хабара в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках у банку Hottinger у Швейцарії.

За документами, гроші були спрямовані на рахунки Мартиненка за “договорами про консультування”.

Нардеп стверджує, що в Швейцарії близький соратник прем’єр-міністра Арсенія Яценюка найняв адвоката, який поки що безуспішно спробував розморозити хоча б 100 тисяч франків для того, щоб Мартиненко міг з ним розрахуватися.

Лещенко вважає, що враховуючи факт порушення справи проти Мартиненка в Швейцарії доведеним, настав час ініціювати його відсторонення від посади керівника енергетичного комітету Верховної Ради.

Наприкінці грудня 2014 року чеська газета Pravo повідомила, що справа в Швейцарії відкрита проти Мартиненка за отримання хабара від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS, де пізніше був проведений обшук.

Читайте також:  Обласна рада ухвалила зміни до обласного бюджету на 2015 рік

Шукайте деталі в групі Facebook