facebook

Фісташки рятують від стресу

Американські дослідники провели ряд експериментів і довели, що щоденне вживання фісташок перешкоджає надмірному звуженню судин у відповідь на стрес. Виявляється люди, які вживають щодня ці ласощі мають нервову систему, яка краще контролює діяльність серцево-судинної системи.,

49498_w_300

Портал “Новости Ю” повідомив, що горіхи містять клітковину, антиоксиданти, мікроелементи, велика кількість насичених жирів. Цей якраз і сприяє зниженню рівня холестерину в крові і робить позитивний вплив на роботу серця.

Відомо, що горіхи є важливою частиною раціону харчування для тих, хто страждає на цукровий діабет.

Вчені провели експеримент. Протягом 2-х тижнів випробовувані харчувалися зазвичай їжею, яка містила 36% жирів. Після цього їх розділили на 2 групи. Перша дотримувалася здорової дієти, яка містила 27% жирів, а друга – дієти з 33% жирів, що включає 2 порції фісташок.

Через 4 тижні вчені виміряли кров’яний тиск пацієнтів і загальний периферичний опір судин під час випробовується стресу і відпочинку. Результати показали, що діабетики, які вживали фісташки, знизили таким чином свою ступінь звуження судин у відповідь на стрес. Кров’яний тиск у осіб, що страждали від діабету, знизилося на 4 пункти до кінця експерименту.

Читайте також:  Google змінив дудл на честь свята Першотравня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.