facebook

У Запорізькій області накрили групу наркоторговців

У приватному гаражі наркоторговці готували до відправлення чергову партію наркотичних засобів вагою близько 4,8 кг.

1598749




Служба безпеки України спільно з прокуратурою Запорізької області викрили та затримали членів злочинного угруповання, які займалися виготовленням та збутом наркотиків.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

“Співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з прокуратурою області викрили та припинили протиправну діяльність міждержавного злочинного угруповання, яке займалося виготовленням та контрабандним переміщенням наркотичних засобів через тимчасово окуповану територію АРК до Північної Осетії РФ з метою подальшого збуту”, – йдеться в повідомленні.

Під час першого етапу спецоперації на пункті пропуску “Чонгар” (Херсонська область) правоохоронці затримали наркокур’єра, який ховав у паливному баку свого автомобіля наркотичну речовину канабіс.

Також у тому ж пункті пропуску співробітники СБУ затримали ще одного кур’єра, в автомобілі якого виявили та вилучили 2,4 кг канабісу, прихованого в покришці запасного колеса.

“Ще троє учасників угруповання були затримані на наступний день. У приватному гаражі наркоторговці готували до відправлення чергову партію наркотичних засобів вагою близько 4,8 кг. Ці наркотики зловмисники планували вивезти до Росії через митний пост “Гоптівка” (Харківська область), приховавши їх у запасному колесі автомобіля одного з членів угруповання “, – зазначили в прес-службі.

Під час обшуків в оселях членів злочинного угруповання виявили спеціальне обладнання для виготовлення наркотиків, наркотичні речовини, висушені залишки рослин коноплі, 56 коробок насіння елітних сортів конопель.

Крім того, у зловмисників вилучили незареєстровану мисливську рушницю ТОЗ-34 12 калібру та 20 гранат Ф-1.

Чотирьом членам угруповання повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також:  Українець у багажнику автомобіля намагався потрапити в Польщу

Раніше, влада США затримала судно колумбійських наркоторговців, конфіскувавши понад п’ять тонн кокаїну.

Шукайте деталі в групі Facebook