facebook

Найдорожчим містом світу для іноземців визнали Гонконґ

Найдорожчим містом світу для іноземців у 2016 році став Гонконґ. Рейтинг склала консалтингова група Mercer Human Resource, пише Newsru.com.

Gokong-e1466614509288


Як не дивно, столиця Анґоли Луанда опинилася на 2 місці. Цюрих і Сінґапур зберегли свої минулорічні позиції і посідають 3 і 4 сходинки списку відповідно. Токіо повернувся до топ-10, піднявшись з 11 на 5 місце.

Уперше в десятку найдорожчих для іноземних фахівців міст потрапило ще одне африканське місто, Кіншаса – столиця Демократичної Республіки Конґо опинилася на 6 місці. Також до топ-10 увійшли Шанхай, Женева і Пекін.

Багатьох дивує, що в подібні рейтинги потрапляють такі міста, як, наприклад, столиця Чаду Нджамена, хоча Чад – одна з найбідніших країн на планеті. Аналітики пояснюють таку високу вартість життя в таких місцях необхідністю імпортувати практично всі товари повсякденного користування.

Москва перемістилася аж на 17 позицій вниз – з 50-го на 67-ме місце, Осло – на 21 сходинку, до 59-ї, що пояснюється обвалом рубля і норвезької крони до долара США на тлі падіння нафтових цін. При цьому Санкт-Петербург зберіг торішнє 152-ге місце.

За останній рік Лондон опустився на п’ять позицій – до 17 місця, шотландський Абердин перемістився на 85 рядок, Бірмінгем – на 96, Глазґо посідає 119 місце, північноірландський Белфаст розташувався на 134 місці.

Німецькі міста піднялися в рейтингу Mercer: Мюнхен тепер має 77 місце, Франкфурт – 88, Дюссельдорф – 107.

Через зміцнення долара міста США помітно підвищили позиції в рейтингу: Нью-Йорк перемістився з 16 на 11 місце, за ним ідуть Сан-Франциско (26) і Лос-Анджелес (27).

Найдорожчим містом Південної Америки залишається Буенос-Айрес, незважаючи на падіння одразу на 22 пункти – до 41-го місця в загальному заліку.

Читайте також:  Папа римський натякнув на можливість відставки

За даними дослідження, щомісячна плата за двокімнатну квартиру класу «люкс» в Луанді становить 6,7 тисяч долорів, в Лондоні – 4,6 тисяч доларів, у Сіднеї – трохи більше ніж 2,6 тисяч доларів. Пара джинсів, куплених у Буенос-Айресі, обійдеться майже втричі дорожче, ніж у Нью-Йорку –134,88 дол, а філіжанка кави в московському кафе – вчетверо дорожче, ніж у Йоганнесбурзі.

Обід у ресторані швидкого харчування в Гонконґу коштуватиме 4,83 дол., в Лондоні – 6,43 дол., в Нью-Йорку – 7,82 дол., а в Москві – 3,03 дол.

Mercer складає свій рейтинг уже 22 роки. При оцінці дорожнечі проживання в 209 найбільших містах світу консалтингова компанія враховує близько 200 різних параметрів. Переміщення міст вгору або вниз за списком визначається в першу чергу динамікою курсу нацвалюти до долара США за попередні 12 місяців і динамікою цін за цей же період в порівнянні з Нью-Йорком, дані по якому беруть як базові.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.