facebook

ГЕНЕТИКИ: білоруси і поляки -слов’яне,а руські-ні!

Останні результати досліджень російських вчених про генофонд російського народу повністю спростовують концепцію про “східних слов’ян”, в тому числі головний міф прихильників так званого “союзної держави” про те, що російські і білоруси – це мало не один народ: білоруси генетично дуже далекі від росіян, зате виявилися фактично ідентичні полякам і дуже близькі чехам і словакам.



А ось фіни Фінляндії виявилися для російських куди генетично ближчі, ніж білоруси.
Тобто білоруси і росіяни настільки різні, що після багатовікової пропаганди про “спорідненої крові білорусів і росіян” повірити в це складно, але, схоже, потрібно. Бо результати дослідження говорять самі за себе: генетично росіяни – зовсім не “східні слов’яни”, а фіни. І генетичні білоруси теж не “східні слов’яни”, а … західні, причому генетично білоруси практично не відрізняються від поляків, тобто не з росіянами, а з поляками білоруси на генетичному рівні є “близнюками-братами”.
Більш того, група “східних слов’ян” була придумана російськими пропагандистами царських часів, щоб виправдати поневолення сусідніх народів – українці, як і росіяни теж, виявляється, не мають ніякого відношення ні до “східним слов’янам”, ні до слов’ян в цілому! Про сенсаційне дослідження пише Вадим Ростов, gumilev-center.ru
«Російські вчені завершили і готують до публікації перше масштабне дослідження генофонду російського народу. Оприлюднення результатів може мати непередбачувані наслідки для Росії і світового порядку »- так сенсаційно починається публікація на цю тему в російському виданні« Влада ». А сенсація дійсно вийшла неймовірна – виявилися помилковими багато міфів про російської національності. У тому числі з’ясувалося, що генетично росіяни – зовсім не «східні слов’яни», а фіни.
Росіяни виявилися фінами
Антропологи зуміли за кілька десятків років напружених досліджень виявити вигляд типового російського людини. Це середньої статури і середнього зросту світлі шатени зі світлими очима – сірими або блакитними. До речі, в ході досліджень також був отриманий і словесний портрет типового українця.Відрізняється еталонний українець від російського кольором шкіри, волосся і очей – він смаглявий брюнет з правильними рисами обличчя і карими очима.
Втім, антропологічні вимірювання пропорцій людського тіла – навіть не минуле, а позаминуле століття науки, вже давно отримала в своє розпорядження найточніші методи молекулярної біології, які дозволяють прочитати все людські гени. А найпередовішими методами ДНК-аналізу сьогодні вважаються секвенування (прочитання по буквах генетичного коду) мітохондріальної ДНК і ДНК Y-хромосоми людини. Мітохондріальна ДНК передається по жіночій лінії з покоління в покоління практично незмінною з тих часів, коли прародителька людства Єва злізла з дерева в Східній Африці. А Y-хромосома є тільки у чоловіків і тому теж практично без змін передається чоловічому потомству, тоді як всі інші хромосоми при передачі від батька і матері їх дітям тасуються природою, як колода карт перед роздачею.
Таким чином, на відміну від непрямих ознак (зовнішній вигляд, пропорції тіла), секвенування мітохондріальної ДНК і ДНК Y-хромосоми безперечно і прямо свідчать про ступінь споріднення людей, пише журнал “Власть”.
На Заході популяційні генетики людини вже два десятиліття з успіхом користуються цими методами. У Росії вони були застосовані лише одного разу, в середині 1990-х, – при ідентифікації царських останків.Перелом в ситуації із застосуванням найсучасніших методів для вивчення титульної нації Росії стався лише в 2000 році. Російський фонд фундаментальних досліджень виділив грант вченим з лабораторії популяційної генетики людини Медико-генетичного центру Російської академії медичних наук.
Вчені вперше в історії Росії змогли на кілька років повністю зосередитися на вивченні генофонду російського народу. Вони доповнили свої молекулярно-генетичні дослідження аналізом частотного розподілу російських прізвищ в країні. Такий метод був дуже дешевим, але його інформативність перевершила всі очікування: порівняння географії прізвищ з географією генетичних ДНК-маркерів показало практично повний їх збіг.
Молекулярно-генетичні результати першого в Росії дослідження генофонду титульної національності зараз готуються до публікації у вигляді монографії “Російський генофонд”, яка вийде в кінці року у видавництві “Промінь”. Журнал «Власть» наводить деякі дані досліджень.
До речі, ці дослідження в пух і прах розгромили горезвісний міф про «східних слов’ян» – про те, що нібито білоруси, українці і росіяни «становлять групу східних слов’ян».
Єдиними слов’янами з цих трьох народів виявилися тільки білоруси, але при цьому з’ясувалося, що білоруси – це зовсім не «східні слов’яни», а західні – бо вони генетично практично не відрізняються від поляків. Так що міф про «спорідненої крові білорусів і росіян» виявився повністю зруйнований: білоруси виявилися фактично ідентичні полякам, білоруси генетично дуже далекі від російських, але зате дуже близькі чехам і словакам.
А ось фіни Фінляндії виявилися для російських куди генетично ближчі, ніж білоруси. Так, по Y-хромосомі генетична відстань між російськими і фінами Фінляндії складає всього 30 умовних одиниць (близьку спорідненість). А генетична відстань між російською людиною і так званими фінно-угорськими народностями (марійцями, вепсів, мордва та ін.), Які проживають на території РФ, так само 2-3 одиницям.
Простіше кажучи, генетично вони ідентично.
Раз найближчій ріднею для російських є фіно-угри і естонці (фактично це той же самий народ, бо різниця в 2-3 одиниці притаманне тільки одному народу), то дивні анекдоти російських про «загальмованих естонців», коли росіяни самі цими естонцями і є.
Величезна проблема виникає для Росії і в самоідентифікації себе як нібито «слов’ян», бо генетично російський народ до слов’ян ніякого відношення не має.У міфі про «слов’янські корені росіян» вченими Росії поставлена ​​жирна крапка: нічого від слов’ян в росіян немає.Є тільки околославянскій російську мову, а й в ньому 60-70% неслов’янської лексики, тому російська людина не здатна розуміти мови слов’ян, хоча справжній слов’янин розуміє через схожість слов’янський мов – будь-який (крім російської).Результати аналізу мітохондріальної ДНК показали, що ще одна найближча рідня росіян, крім фінів Фінляндії, – це татари: росіяни від татар знаходяться на тому ж генетичному відстані в 30 умовних одиниць, які відокремлюють їх від фінів.
Не менш сенсаційним виявилися і дані по Україні.
Виявилося, що генетично населення Східної України – це фінно-угри: східні українці практично нічим не відрізняються від російських, комі, мордви, марійців.Це один фінський народ, колись мав і свій загальний фінську мову.А ось з українцями Західної України все виявилося ще більш несподіваним.Це зовсім не слов’яни, як і не «руссофінни» Росії і Східної України, а зовсім інший етнос: між українцями зі Львова і татарами генетична відстань складає всього 10 одиниць.Таке найближчим спорідненість західних українців з татарами, можливо, пояснюється сарматськими корінням древніх жителів Київської Русі.Звичайно, певна слов’янська складова в крові західних українців є (вони більш генетично близькі слов’янам, ніж росіяни), але це все одно не слов’яни, а сармати.Антропологічно їм притаманні широкі вилиці, темне волосся і карі очі, темні (а не рожеві, як у європеоїдів) соски.
Журнал пише: «Можна як завгодно реагувати на ці строго наукові факти, що показують природну сутність еталонних електоратів Віктора Ющенка і Віктора Януковича.
Але звинуватити російських вчених у фальсифікації цих даних не вдасться: тоди обвинувачення автоматично пошириться і на їх західних колег, які вже більше року зволікають з публікацією цих результатів, кожен раз продовжуючи термін мораторію ».
Ці дані ясно пояснюють глибокий і постійний розкол в українському суспільстві, де під назвою «українці» живуть насправді два абсолютно різні етноси. Причому, російський імперіалізм візьме ці наукові дані собі на озброєння – як ще один (уже вагомий і науковий) аргумент «приростити» територію Росії Східної України.
Що є Русь?
Ці нові відкриття вчених Росії дозволяють по-новому поглянути і на всю політику середньовічної Московії, в тому числі на її концепцію «Русі».
Виявляється, що «перетягування російського ковдри на себе» Москвою пояснюється чисто етнічно, генетично. Так звана «Свята Русь» у концепції РПЦ Москви і російських істориків склалася за фактом піднесення Москви в Орді, і, як писав, наприклад, Лев Гумільов в книзі «Від Русі до Росії», з цього ж факту українці і білоруси перестали бути русинами, перестали бути Руссю.
Ясно, що було дві абсолютно різні Русі. Одна, Західна, жила своїм життям слов’ян, об’єдналася в Велике князівство Литовське і Руське.
Інша Русь – Східна Русь (точніше Московія – бо її тоді і Руссю не рахували) – увійшла на 300 років в етнічно близьку їй Орду, в якій потім захопила владу і зробила її «Росією» ще до завоювання в Орду-Росію Новгорода і Пскова.
Ось цю другу Русь – Русь фінського етносу – і називають РПЦ Москви і російські історики «Святою Руссю», позбавляючи при цьому права Західної Русі на щось «російське» (змусивши навіть весь народ Київської Русі називати себе не русинами, а «окраінцамі» ). Сенс зрозумілий: це фінське російське – мало чого спільного мало з споконвічним слов’янським російським.
Саме багатовікове протиборство ВКЛ і Московії (мали начебто щось спільне в Русі Рюриковичів і в Київській вірі, а князі ВКЛ Вітовт-Юрій і Ягайло-Яків з народження були православними, були Рюриковичами і Великими князями Російськими, ніякої іншої мови, крім російської, чи не знали) – це протиборство країн різних етносів: ВКЛ зібрало слов’ян, а Московія – фінів.
У підсумку багато століть один одному протистояли дві Русі – слов’янська ВКЛ і фінська Московії.
Це пояснює і той кричущий факт, що Московія НІКОЛИ за час перебування в Орді не виявила бажання повернутися в Русь, знайти свободу від татар, увійти до складу ВКЛ.
А її захоплення Новгорода був викликаний саме переговорами Новгорода про входження до складу ВКЛ.
Ця русофобія Москви і її «мазохізм» ( «ординське ярмо краще ВКЛ») можуть пояснюватися тільки етнічними відмінностями із давньою Руссю і етнічної близькістю до народів Орди.
Саме цієї генетичної різницею зі слов’янами пояснюється неприйняття Московією європейського способу життя, ненависть до ВКЛ і полякам (тобто взагалі до слов’ян), величезна любов до Сходу і азіатським традиціям. Дані дослідження російських вчених обов’язково повинні відбитися і в перегляді істориками своїх концепцій.
У тому числі давно потрібно внести в історичну науку той факт, що була не одна Русь, а дві абсолютно різних: Русь слов’янська – і Русь фінська. Це уточнення дозволяє зрозуміти і пояснити багато процесів нашої середньовічної історії, які в нинішній трактуванні поки здаються позбавленими будь-якого сенсу.
А ось чехи і словаки, теж входили до складу першого в історії Слов’янського Союзу народів Речі Посполитої, вже не відчували цього ступеня близькості, бо «балтійської складовою» в собі не мали.
А ще більше відчуження було в українців, які бачили в цьому мало етнічної спорідненості і з часом увійшли в повну конфронтацію з поляками.
Дослідження російських генетиків дозволяють взагалі інакше поглянути на всю нашу історію, бо багато політичних подій і політичні уподобання народів Європи багато в чому пояснюються саме генетикою їх етносу – що досі залишалося прихованим від істориків. Саме генетика і генетичну спорідненість етносів були найважливішими силами в політичних процесах середньовічної Європи. Генетична карта народів, створена російськими вченими, дозволяє абсолютно під іншим кутом поглянути на війни і союзи середньовіччя.
Читайте також:  "Вони не такі", або Секс-міфи про чоловіків

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.