facebook

Одіозний нардеп напав на священнослужителя

Релігійні конфлікти в Рівненській областіпоступово переходять на інший рівень – нардепівський. Так, в районному центрі Корець в Свято-Троїцькому жіночому монастирі нардеп напав на священнослужителя.

49839_w_300

Як повідомив



екс-депутат Рівненської облради Степан Молчан на своїй сторінці в Facebook, інцидент стався після вшанування чудотворної ікони. Народний депутат від “Опоблока” і бізнесмен Вадим Новинський та чотири його охоронці напали на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ МП Олександра (Драбинко), погрожували йому та нецензурно висловлювались, звертаючись до священнослужителя.

Свідками такої недостойної поведінки нардепа стали присутні віруючі, які й викликали поліцію.

Митрополит написав заяву в районний відділ поліції Корця і дав письмові свідчення.

 

Інцидент стався на базі релігійних переконань – Олександр Драбинко є прихильником відділення Українької православної церкви від Московського патріархату. Нардеп Вадим Новинський має протилежні погляди.

“За правління Януковича, Новинський належав (і належить) до числа тих, хто протистояв проукраїнській позиції всередині УПЦ (МП) лідером якої був Олександр Драбинко, що вважався “правою рукою” покійного нині предстоятеля УПЦ (МП) Володимира”, – написав Степан Молчан.

Однак, ніякі, ні релігійні, ні політичні переконання не можуть бути приводом до такої недостойної поведінки народного обранця. Втім, нардепи вже не вперше довели, що в них своє бачення етики, і якщо вже комусь з них припекло помахати кулаками, то навіть церква не завадить.

Зазначимо, що останнім часом протистояння Київського і Московського Патріархатів УПЦ загострилося, що пов’язують із зверненням Верховної Ради до патріарха Варфоломія, архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха про надання автокефалії Православної церкви в Україні.
Народні депутати від Опоблоку на два дні заблокували звернення Верховної Ради до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію. Однак після цього спікер Андрій Парубій, порушивши регламент, все ж підписав звернення.

Читайте також:  Пенсії суддів в Україні злетіли: Вони одержують більше ніж 96 тис. грн, а прості українці – у 21 раз менше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.