facebook

“Бий ментів” і “Перекидаємо машину”: на Прикарпатті засудили підлітків, які напали на працівників поліції

Днями Рожнятівський районний суд виніс вирок у справі двох підлітків, які у селищі Перегінське з групою товаришів напали на автомобіль поліції та намагались його перекинути.

01_d698d

19 січня 2016 року інспектори поліції превентивної діяльності Рожнятівського відділення поліції на службовому автомобілі несли службу з охорони громадського порядку.

Перебуваючи на вулиці Сагайдачного у селищі Перегінському, поліцейські побачили “Mercedes-Benz Sprinter”, водій якого порушив правила переїзду перехрестя. Щоб встановити причину порушення, поліцейські на службовому автомобілі поїхали за мікроавтобусом і за допомогою проблискових маячків та звукової сирени зупинили його.

Коли інспектор підійшов до водія, щоб перевірити документи, до “Mercedesа” підійшла група осіб. Хтось з них, звертаючись до присутніх, вигукнув: “Бий ментів” та “Перекидаємо машину”.

На вказаний заклик до службового автомобіля поліції підійшли двоє обвинувачених та ще кілька невстановлених осіб, які, використовуючи ненормативну лексику в сторону працівників поліції, припідняли праву сторону службового автомобіля, намагаючись перекинути його на бік.

Інспектори поліції, не змігши переконати нападників залишити автомобіль, для заспокоєння ситуації використали вогнепальну зброю та здійснили 5 попереджувальних пострілів угору. Лише після пострілів хулігани відійшли від поліцейської автівки.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину визнали.

Мама одного з обвинувачених пояснила, що той не позбавлений батьківського піклування, виховується в повній сім’ї. Чому син вчинив злочин, пояснити не може. Просила суворо його не карати.

Мама іншого обвинуваченого пояснила, що син на цей час виховується в неповній сім”ї, оскільки батько помер. Так само не може зрозуміти та пояснити, чому її син скоїв злочин. Просила суд суворо не карати його.

Суд визнав підлітків винними та призначив по два роки позбавлення волі, проте у відповідності до ст. 75 КК України обвинувачених звільнили від відбування покарання та призначили один рік іспитового строку.

Читайте також:  Фатальна помста: працівник підпалив винзавод, перші подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.