facebook

Професорів і доцентів зобов’яжуть вивчити іноземну мову

Міносвіти планує зробити проект літніх шкіл англійської мови в цьому році.

1598737




Кожен, хто претендує на звання доцента або професора, повинен пред’явити сертифікат міжнародного зразка рівня В2 з іноземної мови.

Така ідея міститься в новому переліку вимог до присвоєння вчених звань, запропонованому Міністерством освіти і науки для громадського обговорення, повідомляє ZN.UA.

За словами першого заступника міністра освіти і науки Інни Совсун, інтернаціоналізація освіти і науки ? не якась примха міністерства, а обов’язкова умова підвищення якості наукових досліджень.

“Отримання вчених звань тягне надбавку до зарплати. Позиція міністерства полягає в тому, що кошти у вигляді надбавок повинні бути призначені для людей, які довели високу якість своєї роботи. Безперечно, знання іноземної мови саме по собі не є достатнім показником якості, але навіть критики позиції міністерства в чесній дискусії визнають, що вони не знають жодного хорошого вченого, який володів би іноземною мовою”, – сказала Совсун.

Щоб не навантажувати фінансово викладачів, чиї зарплати невисокі, МОН зараз веде активні переговори з усіма установами, у яких складають такі іспити.

“Потрібно, щоб держава і суспільство повернулися обличчям до науки. І зрозуміли, що вона – не нахлібник, на якого постійно не вистачає грошей, а потужний інструмент розвитку. Але для цього має активізуватися саме академічне співтовариство, показавши нові стандарти якості в роботі”, – переконана Совсун.

Міносвіти планує зробити проект літніх шкіл англійської мови в цьому році.

Раніше повідомлялося, що в Україні кількість вузів скоротять більш ніж удвічі – з 802 до 317.

Розпочати процедуру планують влітку після завершення навчального року, при цьому Кабмін планує заощадити близько 312,3 тисяч гривень.

Читайте також:  У червні українці матимуть 12 вихідних

Шукайте деталі в групі Facebook