facebook

Прикарпатський нардеп обіцяє вже у цьому році нову дорогу з Івано-Франківська до Снятина

Нардепу Юрію Солов’ю спільно з громадськістю Покуття вдалось домогтись виділення мільйонних коштів з держбюджету на ремонт автошляху Н-10, зокрема відповідної ділянки в Снятинському районі. Ремонтні роботи розпочалися 25 травня цього року і триватимуть орієнтовно до кінця серпня. Тож вже у вересні цього року прикарпатці їздитимуть по новенькій трасі відремонтованій за кращими світовими технологіями.

babaev-_199_

У САД запевняють, що ремонт проводиться згідно до графіка та поки що зауважень до його якості немає. Зазначають, що вже проведено повністю фрезерування по місту Снятину від кордону з Чернівецькою областю і застелено геотекстиль, який зміцнює дорогу (це власне зроблено по місту) і застелено також нижній шар асфальто-бетону. Це сучасна технологія і у нас застосовується не так часто. Від Снятина також вже постелено нижній шар асфальто-бетону – 2.5 км в сторону Заболотова. Працюватимуть аж до кордону з Коломийським районом.

Постанова уряду про передбачення кошторису на ремонт дороги Н-10 була прийнята у результаті численних звернень нардепа від Прикарпаття Юрія Солов’я. Версії поспілкувались з народним обранцем про те, чи й надалі Юрій Соловей опікуватиметься розвитком інфраструктури гуцульського краю.

solovey



Кілька років тому громада Снятинщини у зв’язку з жахливим станом дорожнього покриття перекривала дорогу Н-10 у частині Заболотова. В результаті – там був проведений частковий ремонт. Проте, проблема знову повстала і мешканці в черговий раз перегородили там шлях для автомобілів. Що Ви, як народний депутат України обраний у 2014 році в цьому окрузі, робите для того, щоб вирішити цю проблему?

Проблема незадовільного стану доріг є однією з основних. Неможливо говорити про розвиток економіки, створення нових робочих місць чи залучення інвестицій коли відсутню для цього необхідна інфраструктура.  Траса Н-09 – це не просто дорога національного значення, це дорога, яка є транзитним коридором, що з’єднує Польщу, Словаччину чи Угорщину з Румунією та країнами Балканського півострову. Нажаль за останні 15 років на ділянці Івано-Франківськ – Снятин не проводився жоден капітальний ремонт, що призвело до жахливого стану дорожнього покриття. Зрозуміло, що такий стан дороги не просто був постійною головною біллю для водіїв, які задумувались чи варто їхати по цій дорозі, але й повністю зупиняв економічний розвиток регіону.

Читайте також:  На ремонт карпатських доріг дадуть понад два мільярди

Звичайно, що в умовах військової агресії з боку РФ та колосальних витрат на оборону вишукати кошти на ремонт та й ще капітальний для будь-якої дороги є непростою задачею. Проте, вважаю, що якщо постійно працювати та ставити перед собою завдання вони стають досяжними. Минулого року народними депутатами була утворена міжфракційна група “Прикарпаття”, яка поставила собі за мету вирішувати найбільш болючі питання регіону, об’єднуючи свої зусилля незалежно від політичної приналежності. Яскравим прикладом такої спільної роботи є те, що вдалось добитись виділення в державному бюджеті України 450 млн. гривень на ремонт дороги Н-09 на ділянці Снятин – Івано-Франківськ.

Гроші, виділені для проведення ремонтних робіт дороги Н-10 – це добре. Проте, люди бояться, що їх просто-напросто розкрадуть. Чи ведеться якийсь контроль за ходом ремонту та раціональністю використання коштів?

Важливим елементом є контроль за ефективністю використання бюджетних коштів. Сьогодні, як на мене на своєму місці керівництво Служби автомобільних доріг в області і переконаний, що спільно ми зробимо все можливе, щоб кожна гривня була ефективно використана. Поряд з тим, умовою перед генпідрядником по виконанню робіт є гарантія 10 років на виконані роботи. Безпосереднім виконавцем робіт є підприємство Дорлідер, яке в минулому році виконували аналогічні роботи на трасі Н-09 з Чернівецької сторони.

Наскільки проведені роботи з ремонту дороги Н-10 матимуть вплив на розвиток економіки Покуття? Які Ви бачите перспективи розвитку цього краю?

Очікую, що капітальний ремонт даної дороги стане потужним економічним драйвером для розвитку Покуття. Особливо агропромислового комплексу, який є домінуючим. Впевнений, що хороша та відновлена інфраструктура Снятинщини – це  основа для залучення інвестицій та розвитку економіки. Зважаючи на потужний транзитний потенціал дороги та добру локацію є хороші передумови для інвестування в такі сектори, як зберігання та переробка агропромислової продукції та інші напрямки. Багато європейських країн, як один з шляхів виходу з рецесії бачили в інвестуванні в будівництво доріг. Аналогічно повинна зробити і Україна.  Я завжди казав, що гривня вкладена в дороги – це 10 гривень, які повертаються назад до бюджету у вигляді податків. Впевнений, що це єдино правильний шлях і як народний депутат України буду його й надалі відстоювати.

Читайте також:  Риболовля в ямах: мешканці прикарпатського села протестують проти бездоріжжя (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.