facebook

ЧЕСНО заявляє, що двоє франківських депутатів заробляють на фінансових пірамідах (ФОТО, ВІДЕО)

Депутат Івано-Франківської міської ради Сергій Абрам’як два роки поспіль не декларує жодної гривні: він, дружина та двоє дітей офіційно живуть без доходів. Проте рівень життя депутата не відповідає його декларації: зимові свята у Дубаї, відпустка у Португалії та інші поїздки закордон.

Фото: сторінка Сергія Абрам’яка у Facebook

ЧЕСНО стало відомо, що депутат може співпрацювати з інвестиційною компанією Helix



, яка працює за принципом фінансових пірамід. Тобто дрібні інвестори вкладають свої кошти, а компанія їх інвестує у проекти. Інформація на сторінці компанії у ВК може свідчити про отримання Абрам’яком значного доходу у 2015 році.

“Доходів від Helix не отримую, бо плотно тим не займаюсь. Воно приносить гроші, коли тим займатися”, – відкоментував Абрам’як.

Однопартієць Абрам’яка, Мар’ян Вагилевич, теж потенційно може співпрацювати з цією фінансовою пірамідою. Свободівець у 2015 році задекларував 40,7 тис. грн доходу та три квартири. За критеріями ЧЕСНО він не потрапив до категорії злиднів, адже ця сума дещо перевищує прожитковий мінімум для двох осіб (депутата і дружини) на рік.

Разом з тим, Вагилевич також веде спосіб життя, який не відповідає задекларованим доходам.

Депутат відпочивав в Австрії. Фото: сторінка Мар’яна Вагилевича з Facebook

Окрім отримання можливого доходу від співробітництва з Helix, Абрам’як, схоже, активно співпрацює ще з однією організацію такого ж типу – Kairos planet. Нещодавно ця компанія відкрила свій офіс в Івано-Франківську і депутат навіть давав інтерв’ю під час святкування. Причому може скластися враження, що комунальний телеканал “Вежа” рекламує цю ініціативу.

Те, що Абрам’як пов’язаний із таким бізнесом, підтверджує й той факт, що він  активно агітує долучатися до заробітку в інтернеті на своїх сторінках у соціальних мережах.

Читайте також:  Нова українська сім‘я: Ляшко офіційно одружився з Росітою (ФОТО)

Нам удалося поспілкуватися з представником Kairos, який розповів про прибутки учасників цього бізнесу, залежно від рангу. Так, “співробітник” із рівнем MASTER отримує дохід на рівні 2-3 тис. доларів на місяць, тобто за рік можна заробити 24-36 тис. дол.

Про тісну співпрацю Абрам’яка та Kairos засвідчує його участь у конференції компанії, яка відбувалась у Дубаї.

Ось сертифікат Абрам’яка рівня Master, який він виклав у Фейсбуці. Депутат хизується коштовним подарунком – MacBookPro. Такий девайс коштує понад 30 тис. грн, причому депутат його не задекларував.

 

Рух ЧЕСНО запитав у Абрам’яка, чому він не декларує доходи.

 “Суть Кайроса, щоб заробити треба вложити. Коли зароблю задекларую”, – каже депутат.

Юристка Громадського руху ЧЕСНО та ЦЕДЕМ Ольга Левченко наголошує, що за недостовірну інформацію в декларації передбачена відповідальність:

“За недекларування такого доходу депутатам світить кримінальна відповідальність. Зокрема, санкція статті передбачає штраф від 42 500 до 51 000 грн, або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або навіть позбавлення волі строком до 2 років”.

З наступного року депутати нестимуть відповідальність за подання недостовірної інформації про майно та доходи. Рух ЧЕСНО продовжує стежити за статками народних обранців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.