facebook

Яка на… “націоналізація” – звичайний “отжим”! (+ВІДЕО)

7865497654

Почувши від своїх безпосередніх кремлівських кураторів, що “дєнєґнєт”, гауляйтери тимчасово окупованих територій ОРДЛО вирішили зайнятися “фізкультурою”. Почали з масового “отжиманія”…

Як повідомляє RadioSvoboda, донецькі підприємці втрачають свій бізнес у результаті «націоналізації», оголошеної ставлениками Путлера. Прикладом став донецький ринок «Меркурій», працівники якого заявили, що ринок просто захопили.

Продавці «Меркурія» з обуренням сприймають новину про те, що відтепер їх ринок перейшов в «держвласність» у результаті розпочатої бандитами «націоналізації».

а Сергія Давидова, насправді під виглядом «націоналізації» відбирають приватний бізнес.


«Це територія України, а ті люди, вони просто-напросто забирають чуже майно. Це протиправна дія. Як такий бізнес, він же не розвивається на тій території. В основному там працює торгівля і транспорт, ще послуги. Ті люди, які зараз там вважають себе «представниками влади», просто хочуть мати гроші з того виду діяльності. Люди йдуть на ринок, купують поїсти і одягнутися. Там зосереджені грошові кошти», – говорить Давидов.

Незважаючи на невдоволення підприємців, рішення сепаратисти не змінять, вважає Давидов. Тим часом апетити «влади» будуть рости, уточнює експерт.

«Там люди зі своєю думкою нікуди не можуть піти і поскаржитися, бо там НЕМАЄ законів. Грабіж, віджимання і так далі, по-іншому назвати не можна. Ну, яка «націоналізація»? Поки ці люди будуть перебувати у «влади», вони будуть шукати способи, щось підтягнути в так званий «місцевий бюджет». Апетити у них будуть рости, адже ринки – найприбутковіший вид діяльності і хлопці вирішили на це лапу накласти».

Крім того, у Донецьку створено комісію з “мобілізації нерухомого майна” (квартир, будівель, інших об’єктів) нібито для потреб “міністерства оборони ДНР”, яка збирає пакет документів, що підтверджують право власності на нерухоме майно. У разі незнаходження власника нерухомого майна на території «ДНР», а також відсутність реєстрації в «податкових» органах «ДНР», майно автоматично підлягає “мобілізації”.

Читайте також:  Стали відомі подробиці ДТП на Прикарпатті, під час якої загинуло чотири людини. ФОТО

Призначений ватажком невизнаної «ДНР» т.зв. «мер» Горлівки Станіслав Кім називає своїм основним завданням на «посаді» – «отжиманіє» приватних підприємств в окупованому місті. Це він сам визнав (!) в інтерв’ю російським журналістам. На питання, які завдання Кім вирішує як «мер» Горлівки, той відповів: «Йде процес перетворення приватних підприємств у “державну власність”. Зараз для цього сприятливі умови: у приватників закінчуються терміни договорів, а земля, яку вони використовують, муніципальна. У нас тільки в одній міській установі є “державна аптека”, всі решта – приватні. Потихеньку цю проблему вирішуємо, “допомагаємо” (!) приватним підприємствам “стати нерентабельними” (!)», – заявив він.

Natali © спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами:

– http://www.radiosvoboda.org/a/27842211.html

– http://from-ua.com/news/351459-v-dnr-gotovitsya-bolshoi-otzhim-vlasti-trebuyut-soobschat-o-beshoznih-kvartirah.html

– http://www.depo.ua/rus/war/v-dnr-trivae-vidzhim-mayna-mobilizuyut-neruhomist-promislovtsiv-18032016102400

Шукайте деталі в групі Facebook