facebook

Життя і смерть Віктора Януковича-молодшого

На озері Байкал, як повідомляють ЗМІ, потонув молодший син Януковича – Віктор

im578x383-1d0b3f14a222f502b2ff67457145178e



Смерть Віктора Януковича-молодшого поки що публічно підтвердив лише Нестор Шуфрич. На своїй сторінці у Facebook він висловив співчуття рідним та близьким загиблого.

У некролозі Шуфрич написав про те, що Янукович-молодший загинув так, як і жив – за кермом автомобіля. Власне, захоплення автомобілями, очевидно, і було, чи не найголовнішим у житті Віктора Вікторовича. Навіть тоді, коли він сидів під куполом Верховної Ради України. Хоча у своєму поминальному слові Нестор Іванович намагався згадати про Януковича-молодшого як про політика, зауваживши, що той у політиці “багато бачив, розумів, не погоджувався”.

Давидов чи Янукович?

У перших повідомленнях із Байкалу повідомлялося про те, що чоловік, який був за кермом “Фольксвагена” і який загинув, мав прізвище Давидов. МНС у Іркутській області заперечило загибель Віктора Януковича, при цьому повідомило, що 33-річного загиблого звали Віктор Давидов.

Утім, зараз очевидно, що йдеться про одну і ту ж трагічну подію на Байкалі, можна припустити, що у Росії Янукович-молодший змінив своє прізвище на прізвище своєї бабусі – Валентини Давидової. Принаймні, таку версію обстоює журналістка Соня Кошкіна. Не заперечують зміну прізвища і джерела РІА “Новости” у одному із російських силових відомств.

Чи міг Янукович-молодший стати Давидовим? Цілком. Можливо саме тому МНС Іркутської області так дбайливо забрало зі свого сайту інформацію про Віктора Давидова.

Можливо, саме тому родина Януковичів не поспішає повідомляти про загибель Віктора Вікторовича. Бо, раптом виявиться, що там вся сім’я, окрім Віктора Федоровича, стала сім’єю Давидових.

Бармен, будівельник, нардеп

Після закінчення зі срібною медаллю середньої школи Янукович-молодший вчився у Донецькому національного університеті. Став магістром економіки підприємства. У 2009 році він навіть встиг захистити кандидатську дисертацію “Формування і реалізація державної соціальної політики”.

Читайте також:  Абітурієнтам. Як подати електронну заяву на вступ до вузу

У своїх нечисленних інтерв’ю Янукович-молодший згадував і про роботу барменом, і про навчання у Британії. Через два роки після закінчення вишу – перший заступник генерального директора ТОВ “БК-Інжиніринг”. У цій компанії, за визнанням самого Віктора Вікторовича, він займався будівництвом. За його словами, брав участь у проектуванні готельних комплексів “Донбас-палас” та “Вікторія” в Донецьку.

Віктор Вікторович неодноразово повторював: він ніколи не користався іменем свого батька. Утім, це не завадило йому тричі обратися до Верховної Ради за списком Партії регіонів – у 2006, 2007 і 2012 роках.

Під час своєї депутатської діяльності Янукович-молодший запам’ятався своїм законопроектом щодо надання пільг для виробників українського кіно. Водночас у 2006 році він був ініціатором і керівником проекту Український SMS-референдум “За російську мову”.

16 січня 2014 року голосував за так звані “диктаторські” закони у Верховній Раді.

Сімейні цінності

Свого батька Янукович-молодший називав другом і соратником. Розповідав, що в дитинстві йому діставалося від Віктора Федоровича. Раніше, якось зізнався син, ображався на це, а потім зрозумів стиль його виховання.

“Він – досить жорсткий лідер, але справедливий – іншим не може бути керівник такого рівня. Ті, хто працював з Януковичем, можуть сказати: “Жорсткий, конкретний, але справедливий”, – згадував Віктор Вікторович (“День”, 26 липня 2006 г.).

На відміну від свого старшого брата Олександра Віктор не брав активної участі у бізнесі Сім’ї.

1 серпня 2009 року Янукович-молодший одружився з Ольгою Корочанською, яка народила йому сина Іллю.


Віктор із дружиною Ольгою. Фото: “Блік”

Після Євромайдану разом із родиною він виїхав до Росії.

Молодший товариш Ахметова і Герман  

Рината Ахметова Віктор Янукович-молодший називав своїм старшим товаришем. Віктор Вікторович зізнавався, що звертався за порадами до власника СКМ. “Ахметов – дуже грамотна людина. Співрозмовник, з яким цікаво розмовляти”, – так характеризував Янукович-молодший Ахметова.

Читайте також:  Південна Корея в скорботі: як сталась одна з найбільших трaгeдiй в історії країни

Серед тих, хто був близький до Віктора Вікторовича під час депутатської каденції – Нестор Шуфрич, Ганна Герман, Ельбрус Тадеєв, Раїса Богатирьова, Тарас Чорновіл.

Власник автопарку

Віктор Янукович-молодший розповідав про те, що свої перші гроші він заробив саме на ремонті та продажах автомобілів.

Ще, перебуваючи у Донецьку, Віктор Янукович-молодший володів цілим автопарком. Так, принаймні, стверджував “Інтернет-репортер”. На цьому сайті було викладено перелік автомобілів, якими володів Віктор Вікторович. Останній спростовував будь-яку інформацію про причетність до автопарку. Мовляв, так, їздив на авто, але ніколи не був їхнім власником, просто займався продажем і обслуговуванням.

Хоча пізніше Янукович-молодший розповідав, що має два колекційних автомобілі – Mercedes -124 и 129, яким понад 15 років.

Чи були серед автопарку Віктора Януковича у “Межигір’ї” автомобілі Віктора-молодшого, достеменно не відомо.

Принципи

Віктор Вікторович любив публічно повторювати, що найбільше в людях цінує чесність, цілеспрямованість, відкритість, грамотність і культуру.

Дайвінг, автогонки і більярд

Віктор Янукович-молодший захоплювався більярдом, вейкбордом, любив екстремальні види відпочинку.

У 2006 році він став чемпіоном більярдного турніру депутатського клубу “Парламент”.

Утім, найбільша його пристрасть – автогонки. Він був організатором і брав участь у трофі-рейдах в Україні. У 2011 та 2012 роках виступив одним із ідеологів та організаторов етапу наймасштабнішого чемпіонату України з трофі-рейдів “Ukraine Trophy”. Був одним із керівників Автомобільної Федерації України.

Янукович-молодший розповідав, що неодноразово потрапляв у аварії. “Доводилося навіть перекидатися разом із машиною, але тільки забиття. Без цього в спорті нікуди”, – згадував Янукович-молодший. При цьому він додавав: він – не піжон, а автолюбитель. Однак остання його подорож на Байкал, як стверджують ЗМІ, завершилася трагічно.

джерело espreso.tv

Шукайте деталі в групі Facebook