facebook

Інформаційна війна: “кремлівські тролі” пасуться на українських форумах і сайтах за 40-45 тисяч рублів на місяць!

Значну частину постів та коментарів на Інтернет-форумах, присвячених політиці, залишають професійні тролі, які отримують за участь у дискусіях зарплату. Фальшивих акаунтів у «Вконтакте», Facebook, ЖЖ, Twitter тисячі. «Кремлівські тролі» пасуться на форумах, коментують сайти міжнародних ЗМІ.

Найвідоміша «фабрика тролів» – цілодобово працює в Петербурзі. Останнім часом почастішали витоки відомостей з цієї секретної організації: нещодавно відразу три колишніх її співробітника розповіли Радіо Свобода, як вони любили Путіна



12 годин на день за 40 тисяч рублів на місяць.

Ось ще одне свідчення, яке проливає світло на діяльність найбезглуздіших підрозділів контори, розташованої на вулиці Савушкіна в Петербурзі. Петербурзький “блогер” Марат Буркхард два місяці пропрацював у відділі, який займався коментарями на маловідомих провінційних форумах, і божевільна структура цієї роботи вражає уяву. Ось що Марат Буркхард розповів Радіо Свобода.

Марате, ви написали в своєму блозі, що ваших матеріалів про роботу на «Фабриці тролів» вистачить на цілу книгу. Ви вирішили там попрацювати просто через авантюризм, задля розваги?

Так, авантюризм правильне слово. Тому що більше такої роботи, по-моєму, немає ніде.

Складно влаштуватися?

– Важко, так. Там треба написати тексти перш, ніж вирішать, підходиш ти на цю роботу. Такий літературний відсів.

Якого роду тексти?

– Спочатку нейтральний текст. Далі починаються ближче до справи тексти. Що, наприклад, я думаю про гуманітарні конвої до Донецька.

Вам, напевно, довелося сильно покривити душею, тому що ви людина ліберальних поглядів, прозахідних?

– Так, я прозахідних поглядів, звісно. Тобто для мене це природно, а для них, звичайно, не природно. Про свої погляди я не писав нічого, інакше б мене не взяли на роботу, а відразу б погнали звідти. Там постійний ідеологічний контроль за тим, що пишеться. Я кілька разів «несвідомий» був у якихось моментах.

Читайте також:  Карантин вихідного дня став абсурдом вихідного дня – Батенко

І відразу вам визначили зарплату в 45 тисяч рублів чи поступово дають підвищення?

– Ні, відразу – за виконання норми. Це справжня фабрика, де існують виробничі норми, при виконанні норми ти заробляєш 45 тисяч. А норма – це 135 коментарів за зміну, яка триває 12 годин.

Скільки там відділів?

– Це сучасна будівля, чотири поверхи. Там є ще відділ «Живого Журналу», відділ новин, відділ, де картинки всілякі роблять, демотиватори, відділ, де відео роблять. Але я в цих відділах ніколи не був, у кожного свій кабінет, столи з комп’ютерами, і особливо там по кабінетах не ходить ніхто, всі сидять на своїх місцях.

Скільки у Вашому відділі було осіб?

– Двадцять.

Усі працювали по 12 годин на день?

Так. Існує денна та нічна зміна.

Треба сидіти в офісі чи можна з дому працювати?

– Там немає віддаленої роботи. Вночі приходить інша зміна, нічна. Я працював у денну.

12 годин безвилазно сидіти в конторі… А чому такі гігантські зміни?

– Це два через два дні. Мабуть, вони так порахували, що замість 8 треба працювати по 12.

Ви сидите втрьох поруч, домовляєтеся і розігруєте таку п’єсу на цьому форумі?

– Так, такий абсурд. Ми там особливо не розмовляємо, тому що кожен зайнятий. Коментар повинен бути обсягом не менше 200 знаків. Треба строчити і строчити без кінця. Там є ключові слова, теги, вони потрібні для пошукових машин. Даються п’ять ключових слів, наприклад: Шойгу, міністр оборони, російська армія. У кожного з нашої трійки це ключове слово має бути всюди в кожному коментарі. Причому його не можна відмінювати. Іноді важко дуже що-небудь писати, коли не відмінюється все.

Читайте також:  Ще одні Ромео і Джульєтта: На Тернопільщині закохана пара потрапила у страшну ДТП, у якій від авто нічого майже не залишилось

«Американські маріонетки, які засіли в Києві» Ось одне із завдань, яке отримала «трійка» Марата Буркхарда.

Основна ідея: «Присутність військ НАТО в складі українського контингенту».

Ключові слова: новини України, Росія і Україна, війна в Україні, політика України, Україна НАТО, НАТО.

Цю тему треба підняти на 35 провінційних форумах. Вихідний пост «НАТО знову «засвітилося» насамперед з’являється в ЖЖ flcrbqrjn. «Київська хунта регулярно нацьковує підконтрольні їй ЗМІ на Росію, а ті безсоромно брешуть, відчайдушно стверджуючи, що ЗС Росії воюють на території України, але докази своїх слів надати відмовляються (бо ж немає їх). Натомість, коли справа доходить до ВСУ, то жодні докази присутності в їхньому складі іноземних найманців і агентів західних спецслужб не бентежать американських маріонеток, які засіли в Києві, – брешуть і не червоніють!»

Марате, Ви могли би згадати найдивніші, найсмішніші, найнезбагненніші завдання, які Вам давали?

– Найсмішніше: жував в Індії Обама жуйку, помітив, одразу ж виплюнув. Треба 135 коментарів написати на цю тему, причому у виразах не соромитися. Пишіть, як хочете, аби втулити слово Обама, а там можна хоч матом крити. У завданні завжди висновок треба зробити, він уже написаний, що Обама – це така чорна мавпа, яка не знає про культуру нічого, приїхала в древню Індію, жує там жуйку. Смішно, що за будь-яку дрібницю хапаються моментально. З іншого боку, це не смішно, абсурдно і взагалі за гранню.

Основна ідея: формуємо негативне ставлення до Барака Обами; президент США систематично порушує правила етикету під час офіційних візитів.

Ключові слова: США, новини США, політика США, Барак Обама, Росія Індія

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/26914448.html

Читайте також:  Назріває новий виток інформаційної війни - до наступу готується нова армія “раSSєйськіх тролів”!

Шукайте деталі в групі Facebook