facebook

Інтим, “кіт в мішку” та розчарування: Що чекає на тих, хто хоче орендувати житло у Франківську

Квартирне питання залишається одним з найболючіших для багатьох осіб, особливо це стосується студентів, молодих сімей, а тепер, і біженців зі Сходу України. Не кожен прикарпатець може придбати житло, а тому, змушений орендувати його.
3-2-640x480


Не дивлячись на досить високу вартість оплати, попит на житло у найм не зменшується. Загалом в Івано-Франківську вартість оренди житла, порівняно з іншими містами є не дуже високою. Звичайно, вартість оренди варіюється залежно від району, поверху, наявності ремонту, побутової техніки та іншого.

Наприклад  ціни за однокімнатну квартиру коливаються від 1 тис. 800 до  5 тис. грн. залежно від побажань орендарів. Дешевше обійдеться оренда  кімнати, тут ціни стартують від 300 грн.+ комунальні послуги.  За двокімнатну квартиру доведеться викласти від 2 тис. 300 грн.

Франківський ринок нерухомості пропонує чимало варіантів для тих, хто шукає житло. Зайнятись пошуком квартири, чи більш бюджетного варіанту – кімнати, можна самостійно через сайти нерухомості, соціальні мережі чи оголошення, розміщені у газеті. Проте можна зекономити власний час, скориставшись послугами агентств нерухомості та приватних ріелторів.

Якщо ви все ж вирішили взяти справу в свої руки і самостійно знайти житло, будь те готові до того, що успіх прийде не відразу.

Один із способів пошуку житла – це розклеїти оголошення. Проте тут варто будьти готовим, що частіше за все будуть телефонувати ріелтори і пропонувати свої послуги.

Більш дієвий варіант – це пошук квартири чи кімнати через інтернет або газетні оголошення.  Проте в третині обраних варіантів заявляють, що житло уже здали. В іншому випадку можуть озвучити набагато вищу ціну за оренду, ніж в оголошенні.

Якщо квартиру ще не здали та ціна помірна, не варто радіти, адже реальний стан квартири може сильно відрізнятися від викладених фото (якщо вони взагалі були). Дуже часто орендодавці пропонують справжні “спартанські” умови, проте за помірну ціну.

Читайте також:  “Ховались під ліжком та під дверима, мати кричала”: у селі знайшли мертвими трьох дітей (відео)

Та це не всі перешкоди, які можуть стати на шляху  до омріяного житла . Зокрема, часто ті хто хочуть зняти кімнату стикаються з проблемою, коли власники не вказують, що будуть також проживати в цій квартирі. В підсумку орендарі втрачають час на огляд житла, яке їм не підходить.

Проте, як виявилось в Івано-Франківську житло можна орендувати не тільки за гроші, а й за інтимні послуги. Автори таких оголошень вказують дуже низьку ціну за оренду чи взагалі безоплатно, а потім шокують майбутніх орендарів «додатковими» умовами зйому.

Якщо орендар не хоче витрачати власний час і нерви на пошуки житла, може звернутись до ріелторів.  Та варто зауважити, що послуги посередника обійдуться не дешево, адже як правило плата становить 50% місячної вартості оренди житла. Окрім того підбір квартири за вашим бажанням може зайняти певний час.

Ще одним варіантом, який пропонують ріелтори, чи особи, які так себе називають, є сприяння у пошуку необхідного житла шляхом надання «інформаційних послуг». Йдеться про укладання з орендарем договору, за яким вам надають базу даних орендодавців з актуальними пропозиціями.

Вартість зазначених послуг  в Івано-Франківську становить  500 гривень. Проте, це те саме, що заплатити за «кота в мішку». Адже, як правило, орендар в результаті отримує лише перелік контактних даних орендодавців, адреси квартир, що вже, як виявляється, орендуються, а інколи зустрічаються випадки, коли серед зазначених контактів є такі, що ніколи не надавали своє житло у найм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.