facebook

Непотрібні “герої Новоросії”

На окупованій території “ополченці” – герої. Для України вони – бандити і найманці. А для Росії – просто ніхто. І це “ніхто” якомога точніше відображає їхній справжній статус
im578x383-360835301


У Росії журяться з приводу долі бандитів, які воювали на боці “ополчення” у вигаданих Сурковим “народних республіках” окупованого Донбасу, а потім відправилися за нагородами.

У “Союзі добровольців Донбасу” говорять про щонайменше 17 процесів над колишніми “ополченцями”, яких готують до депортації. Такі самі проблеми можуть виникнути у багатьох інших.

Вся справа в тому, що російське законодавство передбачає міграційні пільги для жителів окупованих регіонів. Однак можливість вбивати і грабувати приваблювала не лише місцевих бандитів.

Серед “ополченців” є вихідці з інших регіонів України, інших колишніх радянських республік – цілий злочинний інтернаціонал! І коли таких людей затримують із недійсними документами, одразу ж починається депортаційні процес.

А “герої” намагаються довести суддям, що вони вбивали “за Батьківщину, за Путіна”. Ось саме таких мерзотників і захищає “Союз добровольців”.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що серед “ополченців” трапляються кримінальники з великим минулим. Так, Росія мало не видала Україні такого собі Олександра Костіна – справжнісінького запеклого бандита. Але потім виявилося, що Костін вбивав не тільки під час грабунків, а й коли “боровся за Донбас”.

Для російського правосуддя наявність додаткової крові на руках виявилося обставиною, що змінює справу – тим більше, коли втрутилися “патріотичні” ЗМІ. Костіна не видали.

Але харківський журналіст-сепаратист Андрій Бородавка виданий і вже в Україні. І російським журналістам залишається хіба що стверджувати, що це – “не просто так”, що Бородавка був агентом СБУ.

У Москві задаються питанням, чи означає таке “байдуже” ставлення до учасників війни на Донбасі закриття “проекту Новоросія”. Але варто нагадати, що Кремль з самого початку вів на українській території гібридну війну і не збирався надавати її учасникам ніяких додаткових преференцій.

Читайте також:  В Івано-Франківську патрульна поліція розганяла авторагулів, котрі приїхали на "Антикорупційний форум" (фото+відео)

Це на окупованій території “ополченці” – герої. Для України вони – бандити і найманці. А для Росії – просто ніхто. І це “ніхто” якомога точніше відображає їхній справжній статус.

 

за матеріалами http://espreso.tv/

starkorupciya

Шукайте деталі в групі Facebook