facebook

Вчені анонсували воскресіння мамонтів

Для цього використовувався інструмент редагування генома CRISPR.

1599000




Американським ученим із Гарвардського університету вперше вдалося вставити 14 генів вимерлих Мамонтів в ДНК слона, пише газеті The Sunday Times з посиланням на керівника дослідницької групи Джорджа Черча.

Для цього генетики використовували інструмент редагування генома CRISPR.

Останки стародавнього прямоходячого крокодила знайдені в США

“Ми працювали насамперед з генами, які відповідають за виживання організму в умовах низьких температур: генами вовняного покриву, великих вух, підшкірного жиру і, насамперед, гемоглобіну. Зараз у нашому розпорядженні є здорові клітини слона з фрагментами ДНК мамонта. Ми поки не представили результати цього досвіду в рецензованому науковому журналі, але збираємося зробити це найближчим часом “, – говорять вчені.

Джордж Черч є одним із відомих противників ідеї клонування мамонтів через збереженні останки у вічній мерзлоті.

Він вважає більш адекватним варіантом поетапне відтворення всього генома древніх тварин за допомогою виявлених у вічній мерзлоті фрагментів ДНК, які вставляються в клітини індійських слонів – найближчих їх родичів.

Вчені зрозуміли, навіщо коали обіймають дерева

Генетики стверджують, що мамонти і навіть їх приблизні копії можуть зіграти важливу роль в стабілізації екосистеми сибірської тундри, в якій вічна мерзлота знаходиться під загрозою танення.

Слід зазначити, що в науковому співтоваристві не всі підтримують воскресіння мамонтів.

“Зараз вимирання загрожує вже африканським та індійським слонам. Навіщо повертати з того світу ще одного слона, коли ми навіть живі види не можемо врятувати від винищення? Краще витратити гроші на захист того, що ми маємо, а не на тварину, яка зникла тисячі років тому “, – заявив експерт з древньої ДНК професор Алекс Грінвуд.

Читайте також:  У 2016 році почнуть очищати океан від пластику

Раніше вчені з’ясували, чому вимерли мамонти.

Шукайте деталі в групі Facebook