facebook

Як побороти невроз: чотири поради лікарів

Нав’язливі думки про невимкнуту праску, переживання, які постійно повторюються – знайомо, правда ж? Це все симптоми неврозу, від якого варто позбавитися. Детальніше читайте у “Країні Здоров’я”.
????????????????????

Дотримуйся суворого розпорядку
Візьми за правило лягати і вставати в один і той же час. Нерідко саме через збій біологічного ритму організм перестає боротися зі стресами.

Щоденник рішень
Щоб впоратися з неприємністю, іноді досить її проговорити або описати. Спробуй виплеснути свої переживання на папір. Форум або створення своєї сторінки в Живому Журналі дадуть тобі можливість поділитися проблемами з іншими людьми.

Чим кисліше кров, тим солодше життя!
Недоокислення крові – один із загальних знаменників усіляких болячок, – вважає лікар-психотерапевт Володимир Леві. Скажи так кислим фруктам і ягодам!

З очей геть!
Спробуй зрозуміти, що є твоїм подразником: можливо, це якась людина з твого оточення або певна процедура або джерело інформації. Іноді досить виключити зустріч з такими людьми або уникнути повторення дії, щоб повернути гарний настрій. Якщо тобі доводиться спілкуватися з тими, хто викликає негативні емоції, уяви цю людину в якомусь смішному вигляді, наприклад, з безглуздим капелюхом на голові або в домашніх тапочках з вушками. Другий варіант – постав перед собою уявну скляну перегородку, немов розглядаєш його в тераріумі.


 

Читайте також:  Допоможи собі сам або як спростити своє життя, – поради франківського психолога

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.