facebook

Криміногенна ситуація в Івано-Франківській обл. є надзвичайно складною, – Луценко

В регіоні на 80% збільшилися розбійні напади
223683

В Івано-Франківській обл. на чверть збільшилися крадіжки, з них три чверті – пограбування в квартирах, на 80% збільшилися розбійні напади. Про це в ході представлення нового керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Олександра Стратюка, яке транслював телеканал “112 Україна”, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“За кілька тисяч кілометрів від фронту криміногенна ситуація є надзвичайно складною. На чверть в області збільшилися крадіжки, з них три чверті – пограбування в квартирах, на 80% збільшилися розбійні напади. У той же час, наполовину зменшилось виявлення наркотичного збуту. За мого перебування міністром МВС я ніколи не бачив таких цифр в Івано-Франківській області. В області безкарно діє банда, яка одягла на себе камуфляж і вважає, що може навіть рекетувати державну службу. Саме тому для наведення порядку в області керівником прокуратури призначається людина, яка не має тут зв’язків”, – сказав Луценко.

Крім того, Луценко висловив свою думку щодо боротьби з сепаратизмом: “Сепаратизм як зараза – ти женеш її в двері, а вона лізе у вікно”.

Він повідомив, що останнім часом надходить інформація про те, що “одіозний пан Медведчук зі своїм “Українським вибором” почав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному – це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не платити податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам”.

Луценко розповів, що з цього питання їм було ініційовано нараду силовиків у президента України. Він запевнив, що Служба безпеки “заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні” і висловив надію, що до реєстрації не дійде.

Читайте також:  На Прикарпатті горе-мати не годувала дітей: діти через голод викликали поліцію

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу Івано-Франківської обласної прокуратури нового керівника Олександра Стратюка, який раніше був заступником прокурора Харківської області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.