facebook

Спростовуючи брехливий сюжет каналу Коломойського, прикарпатський міністр розповів, як їздив до зони АТО звільняти полонених (відео)

Міністр енергетики пояснив чому його поливає брудом канал Коломойського та для чого насправді він їздив на окуповані території в Донбас.

 

nasalyk_igor

За словами Ігоря Насалика, він поїхав в ДНР та говорив з сепаратистами задля звільнення з полону українських вояків на прохання матерів. Про це пишуть Версії.

“Перш-за все, я хочу сказати, що ці події відбувалися в лютому місяці 2015 року, коли я був депутатом Верховної Ради. А я став депутатом Верховної Ради будучи міським головою міста Калуш, – каже діючий міністр енергетики в ефірі NewsOne. – Хочу нагадати нашим глядачам, які події проходили в лютому минулого року. Це – якраз закінчення до Дебальцевської операції, це якраз рухнула вежа в аеропорту. Й в один з лютневих вечорів подзвонила мама Станіслава Стовбана, – нашого кіборга, який проживає в місті Калуші. І говорить: Ігор Степанович, зробіть щось. Мій син попав у полон. Це було навіть не прохання, бо це був відчай. Я зв’язався зразу з усіма організаціями волонтерськими, які були на той момент. І зразу була інформація, що ймовірність забрати чи вивезти є нульовою. Тоді було прийнято рішення, що я поїду сам”.

Однак, Насалик поїхав не сам, а з калуськими журналістами “під прикриттям” вивчення соціально-економічної ситуації в ДНР. При цьому Ігор Насалик розумів, що це могла бути поїздка в один кінець.

“Саме журналісти Калуського телебачення погодились поїхати. Я розумів, що оператор – дівчинка, яка зі мною їде, підлягає, напевне, великому ризику. Я попередив її про це.  Сказав: “Юля, може бути, що ми купили квиток в один кінець. Я не знаю чим закінчиться ця поїздка”. Я дуже вдячний сьогодні за те, що вона погодилася. … для перетину кордону ми взяли пропуски в Службі безпеки України. Я домовився з нашою Службою безпеки, що нам дали пропуски. Їх видали, і попередили, що ніякої гарантії за наше життя та перебування там, дати не зможуть”, – розповів діючий міністр енергетики.

Читайте також:  Мендель заявила, що санкції проти Коломойського є лише початком

У підсумку, після тривалих переговорів вдалося звільнити командира 90-го батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил України, підполковника Олега Кузьміних та кібора, бійця 80-ї аеромобільної бригади, який до останнього тримав оборону в донецькому аеропорті Стаса Стовбана.

Насалик також заявив, що якби потрібно було сьогодні вчинити так само, він би це зробив без сумнівів ще раз.

“Я не поділяю погляди Надії Савченко в безлічі питань, але в питанні звільнення полонених – я підписуюся під кожним її словом”, – каже міністр з Прикарпаття.

Нагадаємо, що Офіційно: перемогу на прикарпатському окрузі №85 здобуває кандидат від «УКРОПу»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.