facebook

Порошенко запевнив, що особисто контролює надання допомоги учасникам АТО

Порошенко вважає, що українські герої, які цілий рік провели на фронті, повинні повернутися до мирного життя.

1599009




Президент України Петро Порошенко запевняє, що тримає на особистому контролі виконання всіх доручень з надання підтримки демобілізованим військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це Порошенко сказав в інтерв’ю одному з українських телеканалів.

“Українські герої, які цілий рік провели на фронті, повинні повернутися до мирного життя і навчитися мирно жити. Це величезна психологічна перебудова, і ми їм повинні допомогти”, заявив Президент.

Він зазначив, що перед тими, хто повертається до мирного життя, постає чимало питань – відновлення на роботі або пошук нової, лікування та реабілітація.

“Саме тому я провів нараду за участю прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, міністрів, голів ОДА, де були поставлені абсолютно чіткі завдання – починаючи з процедури видачі свідоцтва учасника АТО, завершуючи прийняттям рішень щодо звільнення або надання пільг в оплаті комунальних послуг”, – сказав Президент.

Для потреб лікування і реабілітації воїнів було прийнято рішення про передачу в тимчасове користування профспілкових оздоровчих закладів Міністерству оборони. Президент повідомив, що відповідний законопроект вже поданий на розгляд парламенту.

Як повідомлялося раніше, Президент України розповів про підготовку до оборони держави, а також повідомив про неухильне дотримання українською стороною мінських домовленостей.

Крім того, Порошенко розповів, скільки країн надали Україні військову допомогу.

Читайте також:  Поліція розшукує чоловіка, який жорстоко вбив рідну матір та підпалив її домівку

Шукайте деталі в групі Facebook