facebook

У Коломиї презентували виставку хлібобулочних виробів у рамках XIV Міжнародного фольклорно-етнографічного фестивалю «Коломийка» (фоторепортаж).

Конференцію «Обрядовий хліб Коломийщини» провели у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття у рамках XIV Міжнародного фольклорно-етнографічного фестивалю «Коломийка».

0o6QpE8Yjnw


Присутнім презентували виставку обрядових хлібів, зокрема: струцнів, колачів, короваїв, горобчиків.

 

«Приємно, що наш Міжнародний фестиваль «Коломийка» цьогоріч розпочинається з конференції, яка присвячена найдорожчому що є – хлібу. Адже хліб – є всьому голова: з хлібом людина приходить у цей світ, з хлібом відбуваються найважливіші події у нашому житті, зокрема одруження, і з хлібом прощаємося з людиною, яка відходить у вічність.Тому у нашому народі хліб завжди цінувався, і про традиції, пов’язані з житом і пшеницею ми говоритимемо на святковому заході», – зазначив голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков.

 

Цікавими були ігрові виступи, де показували весільні обряди в українському народному вбранні із всією необхідною гуцульською атрибутикою. Також на конференції було представлено виконання троїстими музиками Будинку культури с. Княждвора в’язанки гуцульських мелодій.

 

 

Читайте також:  У Коломиї скутерист потрапив у аварію – двоє людей у лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.