facebook

Вся «путінська вертикаль» в розгубленості

Донбаські швондери у адміністратора скупчуватись не стали, а абсолютно спокійно забрали у російського «Мечела» його власність, про що прямо і недвозначно і заявили.



1469243792_81d25d8d02cad58ecd621

Пам’ятайте, Путін в 2008 році погрожував надіслати лікаря до власника металургійної компанії «Мечел»?Путін тоді грів крісло прем’єра Медведєва, а той… коротше, ви всі пам’ятаєте. Тоді Путін дуже розсердився, що власник «Мечела», Ігор Зюзін, не прийшов до нього на нараду, притворившись хворим. А на нараду до Путіна мертві повинні приповзати. Так у них там прийнято. Так ось, Путін тоді пообіцяв, що, якщо Ігор Володимирович Зюзін негайно не одужає, то надісланий до нього доктор його не просто миттєво вилікує, але і «зачистить всі ці проблеми».

Проблеми «Мечела» і Зюзіна тоді дійсно були зачищені миттєво, оскільки ввечері того ж дня капіталізація компанії зменшилася на 5 млрд доларів, а її акції на Нью-Йоркській біржі впали на 37,6%.
Через пару днів злопам’ятний Путін знову згадав про Зюзине і розповів всьому світу, що Зюзін торгує сировиною сам з собою, після чого акції «Мечела» ще раз звалилися в результаті вже на 60%. Потім Зюзін, начебто, виправився, і Путін його навіть якось похвалив.
І ось тепер до «Мечела» прийшов новий доктор. Тільки вже не від Путіна, а від самопроголошеної ДНР, від Захарченко. Голова цієї ДНР, Захарченко повідомив, що тепер на базі приналежного «Мечелу» Донецького електромеханічного заводу (ДЕМЗ) вводиться тимчасова адміністрація і буде створено нове підприємство, якому майно Демз і буде передано. І сам ДЕМЗ тепер буде називатися не ДЕМЗ, а, навпаки, ЮМЗ – Юзівський металургійний завод, і тому він тепер переходить в управління Мінторгу ДНР.
Одним словом, на загальних зборах мешканців будинку було вирішено питання про ущільненні. Все як у класика. Тільки донбаські швондеры в приймальні у Зюзіна товпитися не стали, а абсолютно спокійно забрали у «Мечела» його власність, про що прямо і недвозначно і заявили.
Після чого Ігоря Володимировича Зюзіна почали терзати смутні сумніви. Він запідозрив, що з його власністю може статися щось не те. І «Мечел» оголосив, що «існує ризик втрати контролю на невизначений термін над будь майбутньої виробничої і комерційної діяльністю Демз». Так прямо і сказали: «Існує ризик втрати контролю». Це після того, як завод у них вже забрали, і ніякого ризику вже власне і не було, оскільки все вже трапилося.
Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров повідомив, що Зюзін з приводу того, що Захарченко у нього вкрав завод, до нього не звертався, але якщо звернеться, то вони обов’язково будуть думати, як в цій ситуації зробити.
Тут, дійсно, є про що подумати. І не тільки Зюзіну з Мантуровим. Чим далі, тим більше вся ця затія з ЛДНР набуває все більш химерні обриси. І якщо б не ріки крові, які там продовжують литися, все це могло б сприйматися як суцільний анекдот.
Наші зюзины, при всій своїй жуликоватости і пройдошливости, тим не менш, вже якось звикли грати за якимись правилами. Ні, не за законом, звісно. Боже збав! Але за якимось поняттям. Той же Зюзін, наприклад. Ну, оступився людина, забувся. Путін його попередив, дав стусана, але до смерті не зашиб.Чоловік встав на шлях виправлення, і до 2011 року вже визирав з 16-го рядка «Форбсу» з нажитими трудовими 8,9 мільярда баксів. Потім, правда, спіткнувся і з «Форбса» вилетів, але як і раніше не бідує.Тому що живе за поняттями і поважає старших, і молодших спуску не дає.
А тут раптом ці, ДНР. Забрали завод, і спасибі не сказали. Їх запитують: «Ви чиї?» Відповідають: «Ми – путінські!» «Так і я теж путінський, а чий же ще? Адже він навіть доктора мені присилав, дбав про здоров’я», — розгублено думає Зюзін. І разом з міністром Мантуровим щиро не розуміють, як у цій ситуації діяти» (це цитата з відповіді російського міністра Мантурова на питання, як він відноситися до того, що ДНР вкрав у «Мечела» завод).
Проблема у всіх цих зюзиных і мантуровых в тому, що, з одного боку, цей ЛДНР належить пестити і леліяти, посилати їм гумконвои і допомагати по мірі можливості. З іншого боку, всі ці захарченки та теслярські якісь вже зовсім простодушні. Такими навіть наші братки в 90-х не були. Хіба тільки в самому початку, та й то ті, яких потім дуже швидко по лісах закопали.
А з цими взагалі незрозуміло, як мати справу, оскільки неясно, якою вони масті і який у них ранг у путінської вертикалі. Формально, вони взагалі іноземці, громадяни України. Але себе такими не вважають. І не росіяни, ось це точно. Ні понять, ні тим більше законів не визнають… Той же Ігор Зюзін далеко не зайчик. За оцінкою колег, людина вкрай важкий і непоступливий.
Це для Путіна він пацієнт, партнерам по бізнесу сам може докторів надіслати. Але ось при зіткненні з ЛДНР явно розгубився.
І в цій розгубленості перебуває не лише обкрадений бізнесмен Зюзін з міністром Мантуловым. У розгубленості вся путінська вертикаль, до якої збоку прилипло це потворне освіта, ЛДНР.
Вертикаль на такі ексцентричні навантаження явно не розрахована і цілком може впасти. Втім, не тільки від цього.
за матеріалами http://censoru.net/
http://perelaznews.blogspot.com/
Читайте також:  “Тіло знайшли в туалеті”: у МВС підтвердили смерть нардепа Давиденка (18+)

Шукайте деталі в групі Facebook