facebook

Через 20 років щезнуть всі комп’ютери

Експерти американської Асоціації виробників напівпровідників (SIA) прогнозують, що до 2040 комп’ютери почнуть вимагати більше електроенергії, ніж буде вироблятися в світі.

6126__lj6ji1a2bo.jpg (184.31 Kb)

Про зростання апетитів комп’ютерної техніки експерти SIA розповіли у звіті під назвою International Technology Roadmap for Semiconductors (ITRS). У документі стверджується, що вже зараз комп’ютери споживають значну частку електроенергії, що виробляється у світі.

При використанні сучасних технологій, до 2040-го “комп’ютерні обчислення будуть вимагати більше електрики, ніж світ зможе виробити”, наголошується в доповіді.

Експерти також прогнозують, що транзистори, що використовуються для виробництва комп’ютерів, перестануть зменшуватися в розмірах вже через 5 років. Після 2021-го року подальше зменшення розмірів буде не вигідним з фінансової точки зору.

“Даний прогноз служить підтвердженням тому, що дія закону Мура, згідно з яким кількість транзисторів в інтегральних схемах подвоюється приблизно кожні два роки, не просто сповільнюється. Вона рухається до зупинки”, – зазначає оглядач MIT Technology Review Джеймі Кондліфф.

У світлі подібних прогнозів фахівці SIA вважають, що представникам комп’ютерної індустрії варто зосередитися на дослідженнях, які призведуть до створення нових матеріалів, пристроїв і архітектур”.

Читайте також:  Експерти розповіли, скільки разів на тиждень потрібно займатися сексом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.