facebook

Пішим ходом з трьох міст Прикарпаття розпочнеться проща до Галицької чудодійної ікони в Крилосі

Вже за тиждень, 6 та 7 серпня, на Прикарпатті пройде Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в селі Крилос.

proshha1-890x395


Розпочнеться проща паломницьким пішим ходом з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина. Зранку в цих містах відбудуться богослужіння, а після цього прочани вирушать до Крилоса.

Для учасників підготували насичену дводенну програму, основним мотивом якої став Рік Божого Милосердя.

“Ми стараємося, щоб кожна проща мала свою родзинку. І цього року, оскільки це Рік Божого Милосердя наш “Карітас” запрезентує для широкої громадськості Сім діл милосердя, які вони роблять”, – каже Синкел у справах духовенства та Ректор семінарії митр. прот. Олег Каськів.

“Цією прощею “Карітас” хоче пригадати нам усім, що не тільки молитва, а й діла милосердя до наших ближніх гарантують нам спасіння. Тому “Карітас” в першу чергує нагадує нам, духовенству, що не тільки проповідувати, не тільки здійснювати святі тайни, а й пробачити свого ближнього, який покинутий,терпить, ув’язнений. Ми повинні  самі собі про це пригадати. Хочемо також нагадати і презентувати, що не “Карітас”, не церква, а кожен вірний єпархії робить своїми руками”, – пояснює канцлер Архієпархії та Директор БФ “Карітас-Івано-Франківськ” митр. прот. Володимир Чорній.

Відтак прочани молитимуться за мир в Україні, зможуть прийти до чудодійної ікони Матері Божої, а для молоді та дітей відбудуться нічні чування та мистецька програма.

 

Читайте також:  "Ви за*бали, військові": У західній області чоловік побив військового через місце на парковці. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.