facebook

Виявлені несподівані фактори, що вбивають статевий потяг

Як з’ясувалося, 53% американок середнього віку абсолютно байдужі до сексу. Вчені встановили основні причини, що впливають на зниження статевого потягу, і деякі з них виявилися досить несподіваними.

43834_w_300

Часте поїдання сиру.

Тестостерон є гормоном статевого потягу, як у чоловіків, так і у жінок. Сир належить до продуктів, які сприяють переробці тестостерону в естроген, і його часте вживання (більше п’яти разів на тиждень) вбиває лібідо. Серед продуктів існують і інші “вороги лібідо”: алкоголь, шоколад, мюслі і, як не дивно, фруктові йогурти.

Недостатнє споживання води.


Зневоднення організму робить його слабким і індиферентним до сексу. Більш того, відсутність змазки в піхві може бути викликано тією ж причиною. Як з’ясувалося, для того, щоб отримати зневоднення, досить просто не реагувати на бажання випити води протягом одного робочого дня. Сигналом того, що людина п’є мало води, можуть бути головні болі і дратівливість.

Занадто високий індекс маси тіла.

Навіть незначне ожиріння у чоловіків і жінок призводить до втрати сексуального бажання. Черевний жир небезпечний тим, що в ньому відбувається перетворення тестостерону в естроген, що ще більше пригнічує вироблення тестостерону. Плюс до всього, в жировій тканині виробляється гормон лептин, підвищений рівень якого також знижує вироблення тестостерону.

Напружений робочий графік.

Постійні “дедлайни”, нестача грошей, проблеми з родичами – будь-яка з цих подій підвищує рівень кортизолу, гормону стресу, в організмі. А кортизол знижує рівень тестостерону. Крім того, завантаженість призводить до недосипання. Брак сну не тільки знижує лібідо, але може привести до депресії і набору ваги.

Читайте також:  Назвали повсякденну їжу, яка псує секс

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.