facebook

Львівська церква встановила розмір добровільних пожертвувань і вивісила список боржників

Побожні галичани, для яких похід на Службу Божу в неділю і у свята обов’язковий, грошей на церкву не шкодують. Хто десятку, а хто і сотню гривень покладе під час молебню в тарілку для церковної милостині. Священики кажуть, що пожертвування – справа особиста і добровільна.

22e4f50a0fc0f149fe06d3f607c97ac9

Але, як виявилося, у звичайній сільській церкві (греко-католицький обряд) на Львівщині віруючі зобов’язані платити, і навіть є щомісячна “такса” на потреби храму.

Днями на двері сакральної установи в одному з сіл Жовківського району з’явилися списки боржників, які не заплатили церковні пожертви ще з минулого року.

На бланку надруковано в стовпчик прізвища тих, що провинилися перед священнослужителями і Господом, а навпроти значиться сума боргу – від 30 до 350 гривень. А внизу підписи членів церковного комітету.

Інформація про це швидко поширилася в Інтернеті. До списків церковних боржників львів’яни поставилися по-різному. Одні не приховують обурення і цікавляться, чи будуть злісних неплатників відлучати від церкви і піддавати анафемі. А може, і зовсім батюшки відмовляться хрестити, вінчати і ховати таких громадян? Інші ж нагадують, що храми утримували містили віруючі, і ще в Біблії сказано про горезвісну “десятину” на потреби храму.

Хто має рацію в цій історії, кожен вирішує для себе сам. Але виходить, що в наше матеріальне століття навіть в храмі Божому без грошей робити нічого.

Читайте також:  Залужний відреагував на скандал із "завищеними цінами на продукти для ЗСУ" та заговорив про покарання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.