facebook

Через резонансного ДТП патрульні Києва заговорили про масові звільнення

Через резонансного ДТП в рядах патрульних заговорили про масові звільнення У Києві чергова НП, в якому постраждали поліцейські. На Столичному шосе п’яний водій опеля на величезній швидкості врізався в фіат і поліцейську машину «Хюндай», біля якої копи оформляли ДТП.

В результаті патрульна Крістіна Гончаренко отримала важкі травми, її напарник теж постраждав, але його майже відразу виписали. Неофіційно в поліції говорять: цей випадок стане ще однією причиною для масових звільнень.

988e4cdb685e9678453bd95ad1_89e20762

Винуватця вже позбавляли водійських прав
У винуватця ДТП 33-річного уродженця російського Хабаровська Іллі Маринина в крові було виявлено 2,41 проміле – це приблизно пляшка горілки. Як розповіли «Вістям» в поліції, зараз він знаходиться в СІЗО, але родичі вже намагаються повернути справу так, що він, мовляв, майже не винен. Більш того, це вже не перша його п’яна їзда, і раніше Маринина вже позбавляли за це водійських прав.

 

89e206a883f4542486de4cc154_599605f2

Фото: facebook.com/KyivOperativ

Як розповів «Вістям» головний лікар лікарні №17 Микола Дьомін, вчора ввечері стан Христини Гончаренко все ще залишалося важким: «Довелося переливати кров, тому що втрати були суттєвими. Внутрішні органи, на щастя, не постраждали, але вона може втратити ноги – ситуація буде зрозуміла через кілька днів. Наразі загрози життю немає ». У соцмережах вже створені групи, в яких просять здати кров для патрульної і допомогти родині грошима.

 




“Всі знали, на що йшли”

У поліції шоковані тим, що сталося, тим більше, що це сталося через тиждень після смерті ще однієї патрульної – Аріни Кольцовой . Нагадаємо, вона заразилася туберкульозом після того, як в неї плюнув при затриманні наркоман.

«Будуть звільнення, і так вже стільки хлопців пішло . Думали, що романтика, боротьба за справедливість, а в підсумку брудна робота, смерті, поранення. Плюс ми ніяк не захищені: ні страховок, ні пільг. Що найстрашніше, зараз цій дівчині пропонують допомогу, а через місяць забудуть і не згадають, скажуть – грошей немає, і патрульні самі будуть допомагати, як зможуть », – розповіла нам поліцейська, попросивши не вказувати її ім’я.

За її словами, жінки-патрульні зараз тільки і обговорюють інцидент. Правда, офіційно скаржитися на життя не хочуть.
Як розповіла «Вістям» зірка соцмереж Людмила Мілевич, яка прийшла в поліцію з банку, як правило, під час оформлення ДТП патрульні застосовують особливі заходи безпеки, які в даному випадку не були повністю дотримані.

df708e2e422a981d80efd335d5_59a405fc

 

Читайте також:  У Мінську відбудеться зустріч контактної групи

Водій перебуває в СІЗО. Фото: facebook.com/KyivOperativ

«Креслимо схему ДТП на чернетку, потім прибираємо з місця машини і вже де-небудь на узбіччі оформляємо протоколи», – каже Мілевич. За її словами, практично в кожну зміну трапляються події. «Зустрічі з мажорами, п’яними – звичайне явище. Не буває чергування, де б особисто я не застосовувала силові прийоми і спецзасоби. Але, з іншого боку, все ж знали, на що йшли, так що нічого скаржитися », – говорить вона.

Занадто швидко готували
Зараз в патрульної поліції Києва жінки становлять 20%. Джерела «Вістей» в МВС визнають – американська практика різностатевих патрулів в Україні поки не дуже працює: «І це не дискримінація за гендерним принципом. Просто так склалося, що хотіли повністю змінити обличчя правоохоронців і набрати побільше жінок, але далеко не всі з них виявилися з хорошою фаховою і фізичною підготовкою. Управління патрульної поліції не оприлюднює статистику травмування жінок-патрульних, але вона в рази перевершує травмування старих кадрів патрульних постових – чоловіків. Також приховують і солідний приріст за статистикою заволодіння злочинцями спецзасобами жінок-поліцейських – гумовими кийками і навіть зброєю ».

На думку експерта з безпеки Сергія Шабовта, що почастішали випадки ПП з патрульними – результат комплексу проблем, головна з яких – знову ж поверхнева підготовка. «У мирний час людей не готують до служби за пару місяців. Плюс через нестачу співробітників багато переробляють, а тому знижується увага. Жінка цілком може бути висококласним поліцейським, але в таких умовах, як у нас, без належної підготовки їй в рази важче, ніж хлопцям », – говорить він.

У поліції визнають: проблема є. За словами радника глави МВС Івана Варченка, при новому наборі курс навчання дещо зміниться. «Кількість спортивних занять, психології та моделювання ситуацій може збільшитися. Як і відпрацювання ситуацій, які можуть статися під час затримання », – сказав Варченко.

Читайте також:  В Італії вилучили найбільшу за 20 років партію кокаїну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.