facebook

У Мінську не змогли домовитися про розведення сил

На переговорах обговорювали відведення військ у Петрівському і Золотому.
1858604
На засіданні контактної групи з безпеки в Мінську сторони не змогли домовитися про розведення сторін на лінії зіткнення на Донбасі. Як повідомив спецпредставник ОБСЄ Мартин Сайдик, дискусія з цього питання буде продовжена на наступних засіданнях.
“Підгрупа з безпеки обговорювала питання розведення сил у двох точках по лінії зіткнення на Донбасі. Мається на увазі Петрівське і Золоте. Обговорення цього питання буде продовжене в подальшому”, – цитує Сайдик Інтерфакс-Україна.

Він додав, що включення в обговорення третьої ділянки в районі станиці Луганська є передчасним. “Не можу сказати, що є зрушення, щоб можна було підключити до обговорення і цю ділянку”, – зауважив спецпредставник ОБСЄ.

Сайдик також поінформував, що координатор підгрупи з безпеки Ертугрул Апакан висловив особливу стурбованість з кількох питань. Він наголосив на необхідності встановлення повного і стійкого режиму припинення вогню в ОРДО і ОРЛО, досягнення рамкової угоди з розведення сил на двох ділянках, включаючи розмінування.

У свою чергу уповноважений представник самопроголошеної ЛНР на переговорах Владислав Дейнего повідомив, що сторони не досягли компромісу.

“Компромісу в питанні розведення сил на засіданні підгрупи з питань безпеки досягнуто не було. Текст відповідної угоди не узгоджений. Про це контактну групу поінформував координатор групи з безпеки”, – цитує Дейнегу Луганський інформаційний центр.

Нагадаємо, розведення сторін на Донбасі погодили ще в червні, але документ досі не підписали. На попередніх переговорах 14 липня сторони також не зуміли знайти компроміс.

Як повідомляв Корреспондент.net, в останні кілька місяців у зведеннях військових практично кожен день повідомляється про жертви. Також сторони заявляють про те, що в зоні АТО зросла кількість обстрілів.


Читайте також:  Forbes незаконно намагається позбавити ліцензії українське видання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.