facebook

Франківські митники розповіли про зниження акцизів на імпорт вживаних авто.

Сьогодні, 4 серпня, в Івано-Франківському обласному управлінні ДФС відбулася прес-конференція з приводу кількох нововведень у податковому законодавстві.

auto

Зокрема, заступник начальника митниці Василь Шайда розповів про особливості зменшення акцизного збору на імпорт вживаних автомобілів.

 




“Вступ у дію закону щодо зниження акцизів був довгоочікуваним. Проте, він знизив лише ставки акцизного збору. ПДВ та мито залишаються незмінними. Сам акциз в залежності від двигуна знизився від 1,5 до 30 разів відносно попередніх цифр”,
– зауважив пан Шайда.

 

Цей закон дозволяє до 31 грудня 2018 року протягом кожного року завезити одну машину із застосуванням пільгових ставок акцизного збору. Автомобіль може бути ввезений по дорученню або самою особою.

 

Обмеження стосуються лише країни-агресора – Російської Федерації.

 

“Якщо громадянин захоче ввезти більше транспорту, йому ніхто не буде заперечувати, але зниження акцизів уже не буде діяти”, – зазначив Василь Шайда.

 

Варто зауважити, що придбану таким чином машину не можна продати чи подарувати протягом року від часу купівлі за пільговими акцизами. Окрім цього, закон стосується лише тих автомобілів, які були випущені не раніше 2010 року.

 

Весь цей час процес завозу автомобілів буде моніторитися за допомогою системи Інспектор 2006.

 

“Іноземець до 2 місяців може просто їздити територією України. Колий цей термін сплине, він повинен стати на тимчасовий облік у МРЕВ”, – додав Василь Шайда.

 

Нагадаємо, закон при зменшення акцизного збору вступив у дію в понеділок, 1 серпня.

 

Читайте також:  Зеленський заборонив імпорт електрики з Росії: підписаний закон

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.