facebook

Sky News показав, як контрабандна зброя потрапляє з України в Європу

Авторитетний британський телеканал Sky News оприлюднив розслідування, в якому йдеться про причетність України до контрабанди зброї до країн Західної Європи.

712943


У розслідуванні, зокрема, йдеться про те, як журналісти в Румунії зустрілися з однією з місцевих груп, що займається контрабандою зброї.

У багажнику контрабандисти привезли різні види зброї, які готові були продати. Чоловіки ретельно приховували свої обличчя і показували, на що здатні їхні “іграшки”. Вони запевнили, що “могли б постачати тисячі одиниць зброї та боєприпасів до неї”.

Ми привеземо її з України з боєприпасами, стільки, скільки ви хочете,
– відверто сказав журналістам один з чоловіків.

Як розповіли самі контрабандисти, вони постачають зброю контрабандним з України в Румунію перед тим, як відправляти її до країн Західної Європи і Близького Сходу.

Вони зізнались, що спеціалізуються на стрілецькій зброї, проте знають людей, які можуть дістати і важке озброєння, гранати, гранатометах і боєприпаси.

Журналісти зауважили, що серед зброї, яку показували їм контрабандисти було переважно нове озброєння. Наприклад, австрійську військову гвинтівку Steyr у комплекті з сучасним прицілом, у них можна було купити за 3000 євро.

На почесному місці АК-47. Ця зброя, як вони сказали, продається до Європи найкраще впродовж останніх двох років (за 1700 євро). АК-47 став зброєю терористів номер один,
– відзначає видання.

 

Читайте також:  Російської військової техніки біля кордону стало втричі більше - Reuters

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.