facebook

Як змінюється ваш організм після відмови від паління

Про те, що куріння корисним бути не може, а несе лише негативний вплив і смертельну загрозу вашому життю, ви вже чули не раз.

3426346-718x425

До того ж, на кожній пачці цигарок рясніють моторошні картини реальної дійсності.

Дійсно, покинути палити дуже складно, це неймовірна залежність від тютюну та “життєво необхідна” звичка, постійно тримати між пальцями цю кляту сигарету.

Але якщо ви вже наважилися покінчити раз і назавжди з цією жахливою звичкою, то ви маєте знати, яких змін зазнає ваш організм вже через 20 хвилин після останньої сигарети.

Отже, працівниками Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) було проведено дослідження, які встановили, як саме змінюється наш організм після того, як ми покинули палити.

Якщо ви думаєте, що відновлення вашого тіла відбудеться впродовж декількох тижнів чи місяців, то ви дуже помиляєтеся!.. Ці зміни триватимуть роками!

20 хвилин після сигарети


Робота вашого серця нормалізується. Відновлюються капіляри і судинна сітка. Покращується кровообіг і підвищується чутливість пальців рук і ніг.

12:00 годин

Знижується рівень чадного газу в крові, а рівень кисню підвищується. Склад крові приходить в норму.

Від 2-х тижнів до 3-х місяців

Ризик серцевого нападу знижується. Зникають симптоми тютюнової адикції. Поліпшується циркуляція крові в периферичних судинах. Відновлюється легенева тканина і функція легенів значно поліпшується.

Від 1 до 9 місяців

Зменшуються кашель і задишка, це відбувається не відразу, так як легеням потрібен час на виведення скупчених шкідливих речовин.

1 рік

Зникає тютюнова потреба. Шкіра придбала здоровий відтінок і еластичність. Ризик ішемічної хвороби серця знижується на 50%.

5 років

Кровообіг повністю відновився. Показання ризику інсульту знижуються до рівня некурящих. Нервова і імунна системи функціонують в рази краще.

Читайте також:  Пошматована, вся в крові: у Львові чоловік викруткою 20 разів продірявив груди жінці, вона в реанімації

10 років

Ризик раку легенів удвічі менше, ніж у курця. Ризик розвитку раку порожнини рота, горла, стравоходу, нирок і підшлункової залози зменшується.

15 років

Ризик ішемічної хвороби серця і ймовірність виникнення ракових захворювань стають таким же, як у некурящої людини.

Покиньте цю гидоту – вам це подарує життя!

А ще краще взагалі ніколи не починайте курити, якщо маєте намір!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.