facebook

На Прикарпатті чоловік підірвався на розтяжці у власному подвір’ї (Відео)

В Івано-Франківській області чоловік підірвався на розтяжці у власному дворі. Зараз він у лікарні. Подію вважає замахом. Перед цим він публічно викрив махінації чиновників одного з обласних департаментів і збирався писати заяву в прокуратуру.

53
Зловмисники, за словами слідчих, добре вивчили графік потерпілого. Щоранку, рівно о восьмій, чоловік виходив з двору за ворота. В той день він змінив маршрут. Але ввечері все таки наткнувся на розтяжку.

Дмитро іронізує: пройшов Афган, а на розтяжку напоровся на власному подвір’ї. За словами медиків, їхньому пацієнтові пощастило.

У тому, що це був замах, чоловік навіть не сумнівається. Дмитро працює заступником директора центру соцзабезпечення. Опікує випускників інтернатів з особливими потребами. Кілька днів тому він викрив обласне начальство в обмані інвалідів. Нібито чиновники привласнюють гроші, які держава виділяє на купівлю житла.

“Якщо ти сирота, то можна запропонувати будь-який сарай, – і це уявити як будинок. За сарай, скільки б він не коштував, заплатять, а решту коштів вони хотіли привласнити”, – вважає Дмитро Сидлярчук, потерпілий.

Василь – сирота, на чий захист став керівник центру. 45-річний інвалід дитинства тільки в цьому році дочекався від держави 380 тисяч на покупку власного житла. Коли гроші надійшли на його рахунок – Василю відразу ж подзвонили з обласного департаменту соцполітики.

“Ті гроші, які надійшли тобі, ти повинен віддати, це за твоє житло. Я ті гроші віддав”, – каже Василь Бойчук, інвалід.

Як виявилося, обласні чиновники вже придбали житло для інваліда. Ось цей будинок – без вікон і дверей. Коли Василь його побачив – звернувся в департамент – мовляв, житло йому не підходить і просить повернути гроші. Але там пригрозили: не буде ані житла, ані грошей.

Читайте також:  У Хмельницькій області засудили 71-річного чоловіка за отримання "карантинних" 8 тисяч гривень

Зараз роботу Департаменту перевіряє прокуратура. Підозрюють – історія Василя – не єдиний випадок. А поліція тим часом шукає зловмисників, які вчинили замах на життя Дмитра.

“Перевіряється коло підозрюваних осіб згідно з показаннями потерпілого. І одна з версій, яку розглядає слідство, мотив злочину – це те, що пов’язано з професійною діяльністю потерпілого”, – сказала Мирослава Белдик, начальник сектору комунікацій Нацполіції в Івано-Франківській області.

Під час підготовки сюжету журналістам повідомили – інваліду повернули гроші. На картку Василя невідомий відправник перерахував 380 тисяч гривень.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.